ΕΛΛΑΔΑ

«Θα σας σκοτώσω. Μια κίνηση και τελειώσατε». Οι δραματικές στιγμές που έζησαν οι όμηροι στην τράπεζα

«Θα σας σκοτώσω. Μια κίνηση και τελειώσατε». Οι δραματικές στιγμές που έζησαν οι όμηροι στην τράπεζα

Η φιγούρα του ευτραφή ληστή εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης από τους αστυνομικούς που είδαν το βίντεο από τη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στον Πειραιά.

Για τους αστυνομικούς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που ήταν στη ληστεία των θυρίδων στους Αμπελόκηπους και ότι η ίδια συμμορία που «χτύπησε» και στον Πειραιά.

Οι «ληστές των θυρίδων» που πέρσι το καλοκαίρι είχαν χτυπήσει τράπεζα στους Αμπελοκήπους, όχι μόνο κυκλοφορούσαν ελεύθεροι αλλά ξαναχτύπησαν με τον ίδιο τρόπο υποκατάστημα τράπεζας στη Καλλίπολη του Πειραιά.

Φορώντας τις ίδιες μάσκες σιλικόνης όπως και στην πρώτη ληστεία τους, μπήκαν αρχικά στην τράπεζα και κρατώντας χειροβομβίδα και πιστόλι ακινητοποίησαν τρεις πελάτες και πέντε υπαλλήλους. Αφού τους οδήγησαν σε ένα γραφείο στη συνέχεια ειδοποίησαν με ασυρμάτους τους συνεργούς τους οι οποίοι μπήκαν στο κτίριο με μπουκάλες οξυγόνου για να παραβιάσουν τις θυρίδες που βρίσκονταν στο υπόγειο.

Οι όμηροι που ήταν ακινητοποιημένοι στο γραφείο περιγράφουν ότι ο ληστής που τους απειλούσε έλεγε συνεχώς «.. θα σας σκοτώσω δεν κολλάω... μια κίνηση να δω και τελειώσατε...».

«Ήταν πολύ αποφασισμένος αλλά ταυτόχρονα και πολύ σίγουρος. Αποκλείεται να έκανε πρώτη φορά ληστεία ..» είπε ένας από τους ομήρους στους αστυνομικούς.

Την ώρα που ο ληστής απειλούσε ότι θα ανατινάξει το υποκατάστημα και έδειχνε συνεχώς τη χειροβομβίδα, ο συνεργός του άνοιγε τις θυρίδες και έβαζε σε μεγάλες σακούλες ολόκληρα τα κουτιά.

Αμέσως μετά κατέβασαν όλους τους ομήρους στο υπόγειο και αφού έκλεισαν τη πόρτα τους απείλησαν για να μην τους ακολουθήσουν. Μόλις οι όμηροι κατάλαβαν ότι οι δράστες είχαν φύγει ανέβηκαν στο ισόγειο και ειδοποίησαν την αστυνομία.

IMG 7082

Οι κάμερες κατέγραψαν όλες τις κινήσεις των δραστών και όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί οι δυο μάσκες σιλικόνης που φορούσαν ήταν οι ίδιες με αυτές που φορούσαν και στην πρώτη ληστεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες καταθέσεις των ομήρων τουλάχιστον ο ένας από τους δράστες, δηλαδή αυτός που μπήκε και πρώτος στο κατάστημα, μιλούσε σπαστά ελληνικά δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για Αλβανό.

Η πολύ καλή οργάνωση της συμμορίας είχε φανεί από τη πρώτη ληστεία στους Αμπελοκήπους όταν είχαν προμηθευτεί ακόμα και ακουστικά για να μιλούν με τον ασύρματο τους με τους συνεργούς εκτός τράπεζας.

Και σαν να μην έφτανε ότι άρπαξαν τις θυρίδες, πήραν και περίπου 10.000 ευρώ που βρήκαν στα ταμεία.

Η συμμορία των ληστών ήταν πολύ καλά ενημερωμένη για το ότι υπήρχαν θυρίδες αλλά και για τους χώρους στην τράπεζα. Όλα δείχνουν ότι είχαν πάει ξανά ίσως σαν πελάτες και είχαν κάνει χαρτογράφηση του εσωτερικού χώρου. Πάντως είναι βέβαιο ότι συνεργός τους τους περίμενε με το φορτηγάκι που είχαν χρησιμοποιήσει και στη ληστεία στους Αμπελοκήπους για να πάρουν τα κλοπιμαία και να εξαφανιστούν.

Εντύπωση πάντως προκαλεί και το γεγονός ότι ακριβώς ένα χρόνο πριν στις 21 Απριλίου ληστές είχαν και πάλι εισβάλει στο ίδιο υποκατάστημα και είχαν προσπαθήσει να πάρουν χρήματα. Όμως ο ταμίας πρόλαβε να ενεργοποιήσει το συναγερμό και οι δράστες έφυγαν άπραγοι.

IMG 7085

ΔΗΜΟΦΙΛΗ