ΕΛΛΑΔΑ

Ο αρχηγός της συμμορίας των θυρίδων στο επίκεντρο των ερευνών της αστυνομίας

Ο αρχηγός της συμμορίας των θυρίδων στο επίκεντρο των ερευνών της αστυνομίας

Στον ληστή που φαίνεται να ήταν ο αρχηγός της "συμμορίας των θυρίδων", ο οποίος έδινε τις εντολές στους υπόλοιπους δράστες, ενώ κρατούσε ακινητοποιημένους και τους ομήρους, επικεντρώνουν τις έρευνες τους οι αστυνομικοί.

Στο βίντεο από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας φαίνεται να φοράει μάσκα σιλικόνης, να αρπάζει τα κινητά των ομήρων και να έχει το γενικό πρόσταγμα.

Είναι αυτός που με ασύρματη ενδοεπικοινωνία δίνει και το πράσινο φως στους συνεργούς του να μπουν στο υποκατάστημα με τους τροχούς για να ανοίξουν τις θυρίδες, και τα μεγάλα σακ βουαγιάζ για να αρπάξουν τα κλοπιμαία.

Μιλούσε σπαστά ελληνικά και έλεγε συνεχώς "... δε θέλουμε τα λεφτά τα δικά σας, θέλουμε από τις θυρίδες. Κάντε ησυχία για να τελειώσουμε γρήγορα". Όταν όμως κάποια γυναίκα όμηρος διαμαρτυρήθηκε, τότε ο ληστής δεν δίστασε να τους πει ότι θα ανατινάξει τη τράπεζα με τη χειροβομβίδα που κρατούσε. Η πρώτη του κουβέντα ήταν στον ταμία: "... εσύ ρε μακριά από το μπουτόν ..." του είπε.

Πάντως οι αρχές πιστεύουν ότι εντοπίζουν από το διαδίκτυο τα υποκαταστήματα που διαθέτουν θυρίδες, ενώ είναι σίγουρο ότι έχουν κάνει μέρες πριν "επίσκεψη" στην τράπεζα για να έχουν καθαρή εικόνα του χώρου.

Οι αρχές δεν αποκλείουν να ήταν οι ίδιοι που πέρσι, ακριβώς την ίδια μέρα, έκαναν απόπειρα ληστείας στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, χωρίς όμως να πάρουν κάτι, αφού ο ταμίας πάτησε το συναγερμό.

Στο βίντεο βέβαια η αστυνομικοί εντόπισαν και τη χαρακτηριστική ευτραφή φιγούρα του ληστή που ήταν και στη ληστεία στους Αμπελοκήπους, φορώντας μάλιστα φόρμα εργασίας.

Φεύγοντας από το υποκατάστημα οι δράστες διάλεξαν διαφορετικές κατευθύνσεις. Έτσι δεν αποκλείεται να υπήρχαν τουλάχιστον δυο αυτοκίνητα με συνεργούς τους, οι οποίοι τους περίμεναν για να εξαφανιστούν.

Πάντως ήδη οι αρχές έχουν ενεργοποιήσει το δίκτυο πληροφοριοδοτών σε κλεπταποδόχους για να διαπιστώσουν αν οι ληστές επιχειρήσουν να πουλήσουν τα χρυσαφικά που βρήκαν στις θυρίδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ