ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Νταλίκα συγκρούστηκε με αμαξοστοιχία (pics)

Λαμία: Νταλίκα συγκρούστηκε με αμαξοστοιχία (pics)

Μία νταλίκα συγκρούστηκε το απόγευμα του Σαββάτου με αμαξοστοιχία intercity 59 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Η κυκλοφορία διεκόπη προσωρινά στηη σιδηροδρομική γραμμή στο τμήμα μεταξύ Λιανοκλαδίου και Τιθορέας.

Η σύγκρουση σημειώθηκε στο ύψος της Τιθορέας, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η σύγκρουση συνέβη όταν η νταλίκα παραβίασε φυλασσόμενη ισόπεδη διάβαση.

Το τρένο παρέσυρε το βαρύ όχημα για λίγα μέτρα με την μηχανή του να βγαίνει εκτός γραμμής.

lamia 2

Οι 300 επιβάτες της αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη Αθήνα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο σταθμό της Τιθορέας και από εκεί θα συνεχίσουν το ταξίδι τους με άλλη αμαξοστοιχία, καθώς η μηχανή της αμαξοστοιχίας μετά τη σύγκρουση βρέθηκε εκτός τροχιάς και πιθανότητα υπήρξε στρέβλωση της γραμμής η οποία θα ελεγχθεί.

lamia 3

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τους επιβάτες που ξεκινούν από την Αθήνα από απόψε με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ή αντίστροφα από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα, θα γίνεται μετεπιβίβαση σε λεωφορεία στο τμήμα μεταξύ Λιανοκλαδίου - Τιθορέας με πιθανή πολύωρη καθυστέρηση, έως ότου αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της γραμμής από τα συνεργεία του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ. Σημειώνεται ότι στο τμήμα αυτό της σιδηροδρομικής γραμμής όπου σημειώθηκε η σύγκρουση η γραμμή είναι μονή και διασχίζει δύσβατες ορεινές περιοχές.

lamia 4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ