ΕΛΛΑΔΑ

Το DNA «προδίδει» τους «ληστές των θυρίδων»

Το DNA «προδίδει» τους «ληστές των θυρίδων»
(EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)

Οι «ληστές των θυρίδων» δεν κατάφεραν τελικά να εξαφανίσουν το DNA τους από την τράπεζα στους Αμπελοκήπους, παρά το γεγονός ότι έριξαν παντού χλωρίνη πριν εξαφανιστούν.

Από την πρώτη στιγμή που οι αστυνομικοί είχαν μπει στο κατάστημα της τράπεζας πέρσι τον Αύγουστο, κατάλαβαν από την έντονη μυρωδιά, ότι οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει το κόλπο της χλωρίνης για να εξαφανίσουν DNA και αποτυπώματα. Όμως η τακτική τους και η μέθοδος που ακολούθησαν, δεν τους βοήθησε τελικά και τώρα οι Αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τα «ορφανά» δείγματα βιολογικού υλικού που έχουν από τους Αμπελοκήπους με ό,τι βιολογικό υλικό βρήκαν στο υποκατάστημα της τράπεζας στην Καλλίπολη, δηλαδή στο τελευταίο χτύπημα της συμμορίας.

Μάλιστα στην Καλλίπολη οι δράστες έφυγαν τόσο βιαστικά, που δεν έριξαν χλωρίνη για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και έτσι η δουλειά των αστυνομικών της σήμανσης ήταν λίγο πιο εύκολη.

Πάντως, από τη μέχρι τώρα έρευνα των αρχών προκύπτει ότι στη ληστεία στη Καλλίπολη πήραν μέρος τουλάχιστον 8 δράστες. Από αυτούς, οι τέσσερις ήταν που εισέβαλλαν στο υποκατάστημα και άνοιξαν τις θυρίδες, όμως υπήρχαν σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, άλλοι δυο δράστες που είχαν το ρόλο που παρατηρητή έξω από τη τράπεζα και δυο ακόμη που ήταν οι οδηγοί των οχημάτων με τα οποία εξαφανίστηκαν όλα τα μέλη της συμμορίας.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με πολύ σκληρούς κακοποιούς που έχουν κάνει και άλλες ληστείες στο παρελθόν και μάλιστα δεν αποκλείουν να έχουν συλληφθεί ξανά και να έχουν καταδικαστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ