ΕΛΛΑΔΑ

Στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού μπαίνει η Ελλάδα (vid)

Στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού μπαίνει η Ελλάδα (vid)
CNN Greece

Τους τελευταίους έξι μήνες η ροή των ατόμων που επισκέπτονται την Ελλάδα με σκοπό να χειρουργηθούν ή να υποβληθούν σε κάποια θεραπεία αυξάνεται διαρκώς.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει η κάμπανια προώθησης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, μιας προσπάθειας που ηγείται ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Οι παροχές υγείας στη χώρας μας έχουν προσελκύσει πολλούς ασθενείς από την Αμερική, καθώς το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο και το επιστημονικό προσωπικό είναι υψηλού επιπέδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο 1,25 εκατομμύρια Αμερικανοί αναζητούν ιατρικές υπηρεσίες εκτός ΗΠΑ.

Όπως λέει ο Γιώργος Πατούλης στο CNN Greece, ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα μας:

“Το όφελος για την Ελλάδα θα είναι πολύ μεγάλο. Έχουμε βάλει τον ιατρικό τουρισμό στην σωστή βάση. Θα δώσει νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Στόχος μας είναι αντί να φεύγουν οι Έλληνες γιατροί στο εξωτερικό να έρθουν οι ασθενείς στην Ελλάδα και να επιστρέψουν στη χώρα μας όσοι Έλληνες γιατροί έχουν φύγει.“

Η εκστρατεία προώθησης του ιατρικού τουρισμού ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη τον περασμένο Οκτώβριο, ακολούθησε το Μόντρεαλ και τώρα το Σικάγο.

20170428 173434
aithousa

Στο πολιτιστικό κέντρο της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας του Σικάγου ο πρόεδρος του ΙΣΑ -η ψυχή της όλης προσπάθειας- έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για τα έσοδα που μπορεί να αποφέρει ο ιατρικός τουρισμός:

40 δισ. ευρώ είναι ο ετήσιος τζίρος του ιατρικού τουρισμού παγκοσμίως. 5 με 6 δισ. ευρώ εισπράττει η Τουρκία. Θεωρώ ότι είμαστε σ' ένα πολύ καλό επίπεδο έναρξης για να φτάσουμε στο μέλλον σε μεγάλα ποσά και ίσως σε 5 χρόνια να αγγίξουμε τα έσοδα της Τουρκίας.”

Οι Έλληνες ομογενείς έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή και έχουν σπεύσει να βοηθήσουν πολυεπίπεδα, επικοινωνώντας την καμπάνια στις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο της προώθησης του ιατρικού τουρισμού έχει δημιουργηθεί το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών που μεταξύ άλλων θα μπορεί να προσφέρει και μετεκπαίδευση στους Έλληνες γιατρούς.

“Μας έχει δεχτεί με αγάπη η ομογένεια. Έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια μας. Στο Σικάγο εδώ συναντήσαμε τον καθηγητή Ογκολογίας στο Northwestern University του Ιλινόις, Λεωνίδα Πλατανιά, ο οποίος θέλει να βοηθήσει στο Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών.Ένας νέος θεσμός ο οποίος ενώνει τους Έλληνες γιατρούς απ΄όλο τον κόσμο σε μια πλατφόρμα.” λέει στο CNN Greece o Γιώργος Πατούλης.

Ο επόμενος σταθμός του επιστημονικού οδοιπορικού είναι η Ιθάκη. Εκεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει η αποτίμηση του πρώτου εξαμήνου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν Μελβούρνη και Λος Άντζελες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ