ΕΛΛΑΔΑ

Στέλλα Εικοσπεντάκη: Με γιουχαΐσματα η «υποδοχή» του πατροκτόνου στην Ευελπίδων

Στέλλα Εικοσπεντάκη: Με γιουχαΐσματα η  «υποδοχή» του πατροκτόνου στην Ευελπίδων

Λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, ο 60χρονος πρώην αστυνομικός οδηγήθηκε στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία της 6χρονης κόρης του Στέλλας. Έξω από την Ευελπίδων, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί φωνάζοντας εξαγριωμένοι συνθήματα κατά του άνδρα που ομολόγησε στους αστυνομικούς το αποτρόπαιο έγκλημα. «Δολοφόνε, κοπρόσκυλο», ήταν κάποια από τα γιουχαρίσματα που άκουσε. 

Ρεπορτάζ: Μίνα Καραμήτρου, Λευτέρης Σουχάιμπ

Η υπερασπιστική γραμμή που φαίνεται ότι θα ακολουθήσει ο 60χρονος στον ανακριτή, θα είναι στη γραμμή και της απολογίας του στους αστυνομικούς: δηλαδή ότι αντιμετωπίζει ψυχιατρικό πρόβλημα και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή. Όμως οι Αρχές συγκέντρωσαν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούσαν για να καταρρίψουν αυτόν τον ισχυρισμό, ενώ τα δεδομένα του κινητού του τηλεφώνου θα είναι στα χέρια του δικαστικού λειτουργού σε λίγες ημέρες.

Τα δεδομένα του τηλεφώνου ίσως δώσουν στις δικαστικές Αρχές και άλλα στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση. Την ίδια ώρα, ο 60χρονος δράστης κρατείται μόνος του, σε ένα κελί του 7ου ορόφου όπου βρίσκονται τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Ο φόβος για αντιδράσεις και επιθέσεις από τους άλλους κρατούμενους έκανε τους αστυνομικούς να βάλουν τον 60χρόνο σε απόλυτα ελεγχόμενο κρατητήριο χωρίς τη παρουσία άλλων δραστών που είτε περιμένουν να μεταφερθούν στις φυλακές, είτε στα δικαστήρια.

Τρεις ημέρες που είναι εκεί τον επισκέφτηκε μόνο η σύζυγος του για να τον προειδοποιήσει ότι θα τη βρει απέναντι του στα δικαστήρια και ότι είναι απλές δικαιολογίες τα περί ψυχολογικών προβλημάτων. Δεν εμφανίστηκε κανένας άλλος συγγενής του.

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη φρίκη που εκτυλίχθηκε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας με θύμα τη μικρή Στέλλα, αποδεικνύουν ακόμα περισσότερο το σχεδιασμό και το σενάριο της ληστείας που σκέφτηκε ο πατέρας για να αποπροσανατολίσει τις Αρχές για τη δολοφονία του παιδιού του.

18209761 10155348810269656 447100100 o

Νόμιζε ότι είχε σχεδιάσει πολύ καλά το άλλοθι του, καθώς έφτασε στο σημείο όχι μόνο να πει στο άλλο του παιδί ότι ληστές αρπάξαν την αδελφή του αλλά ότι ήταν τόσο καλά οργανωμένη η απαγωγή που πήραν ακόμη και τον ιατρικό φάκελο της εξάχρονης καθώς το παιδί είχε κινητικά προβλήματα. Όλα αυτά τα είπε ο αδελφός της Στέλλας στους έμπειρους ψυχολόγους του ανηλίκων που όμως κατάλαβαν αμέσως ότι πρόκειται για μέρος μεθόδευσης του δράστη για να γίνει πιο ρεαλιστικό το σενάριο της ληστείας και αρπαγής.

Όμως ο 60χρόνος φαίνεται ότι είχε πλέξει τόσο καλά τον ιστό του που ακόμα και η μητέρα της εξάχρονης δεν είχε υποψιαστεί το παραμικρό όταν άκουγε τον σύζυγο της να της λέει οι ληστές πήραν από το σπίτι κοσμήματα αλλά και την 6χρονη Στέλλα.

stella

Η ίδια ήταν στο νοσοκομείο και στην κατάθεση που έδωσε λίγες ώρες μετά τη δήθεν δήλωση αρπαγής του παιδιού, φαίνεται ότι ούτε η ίδια είχε τη παραμικρή υποψία για όσα είχαν συμβεί, αλλά και όσα θα αποκαλύπτονταν στη συνέχεια. Στην κατάθεση της λέει:

Από τον σύζυγο μου ενημερώθηκα σήμερα τηλεφωνικά ότι χθες βράδυ βγήκε έξω από το σπίτι μας (διώροφη μονοκατοικία) προκειμένου να πετάξει τα σκουπίδια. Έπεσε για ύπνο μαζί με τα παιδιά όμως ξέχασε τα κλειδιά έξω από τη πόρτα. Όπως με ενημέρωσε το πρωί που ξύπνησε διαπίστωσε ότι άγνωστοι δράστες εισήλθαν και αφαίρεσαν διαφορά κοσμήματα από την κρεβατοκάμαρα που κοιμόταν ενώ από το δωμάτιο των παιδιών δεν γνώριζε να μου πει αν είχαν αφαιρέσει κάτι.

Στην κατάθεση της η μητέρα λίγη ώρα αργότερα αναφέρει και το δεύτερο τηλεφώνημα του συζύγου της ανέφερε: «Μόλις τώρα ενημερώθηκα τηλεφωνικά από το σύζυγο μου με τον οποίο έχω αρκετά καλή σχέση ότι οι άγνωστοι δράστες κατά τη διαφυγή τους πήραν μαζί τους και την κόρη μου Στέλλα. Έχω σοκαριστεί και δεν ξέρω το λόγο που την πήρανε».

Ανυποψίαστη η μητέρα για τα όσα έχουν πραγματικά συμβεί λέει στους αστυνομικούς. «Δεν θεωρώ ότι ο σύζυγος μου έχει σχέση με αυτό».

Όμως κατέρρευσε ήταν έμαθε την αλήθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ