ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εκμεταλλευόταν άπόρες γυναίκες

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εκμεταλλευόταν άπόρες γυναίκες
EUROKINISSI

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής και στη Γλυφάδα, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, σε οικίες και οίκους ανοχής, δύο μέλη της σπείρας. Πρόκειται για έναν 48χρονο Έλληνα και έναν 36χρονο Αλβανό, ενώ συγκατηγορούμενη για τα ίδια αδικήματα, είναι μία 30χρονη Αλβανή, η οποία αναζητείται.

Οι δράστες είχαν συστήσει το τελευταίο εξάμηνο εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους. Ο 48χρονος εντόπιζε μέσω διαδικτύου τα θύματα, τα οποία βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και με το πρόσχημα παροχής νόμιμης εργασίας, τα έπειθε να έλθουν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, μόλις έφθαναν στη χώρα μας, παραλάμβανε τις αλλοδαπές και τις εγκαθιστούσε σε διαμέρισμα στη Βουλιαγμένη. Παράλληλα, με την παροχή ψευδών υποσχέσεων πληρωμών, απειλών και βίας, τις μετέφερε, κατά περίπτωση, σε οίκους ανοχής της Αττικής, τους οποίους εκμεταλλεύονταν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από τις κατ' οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 47.100 ευρώ, ένα αυτοκίνητο, τρία κινητά τηλέφωνα, καθώς και έγγραφα και σημειώσεις σχετικές με τη λειτουργία των οίκων ανοχής. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν δύο γυναίκες, θύματα εμπορίας, από τις οποίες η μία διέφυγε από τον έλεγχο της οργάνωσης, ενώ στην άλλη παρασχέθηκε προστασία και αρωγή. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ