ΕΛΛΑΔΑ

Υποδυόταν τη δικηγόρο και ζητούσε 4.000 ευρώ από ιερέα

Υποδυόταν τη δικηγόρο και ζητούσε 4.000 ευρώ από ιερέα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/Φωτογραφία αρχείου

Από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη μία 46χρονη κατηγορούμενη για απάτη κατά συναυτουργία, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, απόπειρα απάτης και αντιποίηση δικηγορικής ιδιότητας.

Παράλληλα, συγκατηγορούμενοί της, για τα ίδια αδικήματα, είναι ένας 59χρονος και ένας ακόμα άνδρας τα στοιχεία του οποίου παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 25 Απριλίου 2017. Τότε παρουσιάστηκε στην αστυνομία ένας ιερέας και κατήγγειλε ότι η κατηγορούμενη, η οποία συστηνόταν ως δικηγόρος και του ζήτησε το ποσό των 4.000 ευρώ, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και πως η ίδια θα μεσολαβούσε σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου αυτό να μην ενεργοποιηθεί.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση συμφωνήθηκε να της καταβάλλει ο ιερέας σε προκαθορισμένο σημείο, στις 28 Απριλίου 2017, το ποσό των 2.000 ευρώ.

Στη συνέχεια οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, ενώ προσημειώθηκε το ποσό των 2.000 ευρώ. Αστυνομικοί που ήταν στο σημείο παράδοσης, συνέλαβαν τη 48χρονη, μόλις παρέλαβε το συγκεκριμένο ποσό.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε για κύρια ανάκριση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ