ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες για πλειστηριασμούς εκτός της αίθουσας του Ειρηνοδικείου Αθηνών (pics&vids)

Καταγγελίες για πλειστηριασμούς εκτός της αίθουσας του Ειρηνοδικείου Αθηνών (pics&vids)

Ένταση επικράτησε την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, έπειτα από καταγγελίες για διενέργεια πλειστηριασμών εκτός αιθούσης.

Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, την προκαθορισμένη ώρα λήξης των πλειστηριασμών, ο κ. Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, ιδιοκτήτης καταστήματος, καταγγέλλει πως συμβολαιογράφος πραγματοποιεί πλειστηριασμό εκτός δικαστικής αίθουσας.

Για λίγη ώρα επικρατεί ένταση, με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη να βάλλει κατά της συμβολαιογράφου κας Καραμανλή πως πραγματοποιεί πλειστηριασμό στους διαδρόμους.

PLEIST 2

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κ. Καραμανλή, ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων έχει ενημερώσει πως δεν απαγορεύεται να γίνονται πλειστηριασμοί εκτός δικαστικής αίθουσας.

Η ίδια αρνήθηκε πως πραγματοποίησε οποιονδήποτε πλειστηριασμό στους διαδρόμους του ειρηνοδικείου.

PLEIST 3

Παρόλα αυτά, ο κ. Αλέξανδρος Παπαδημητρίου καταγγέλλει πως στις 28/9 και στις 30/11, παρότι το κίνημα "Δεν πληρώνω" είχε αποκλείσει τις αίθουσες ώστε να μη γίνουν πλειστηριασμοί, όταν η τράπεζα προσέφυγε για μείωση του τμήματος, αποδέχθηκε πως εκείνη τη μέρα είχαν γίνει κανονικά οι πλειστηριασμοί "απλά δεν είχαν εμφανιστεί πλειοδότες ώστε να διεκδικήσουν τα ακίνητα. Με αυτόν τον τρόπο πέτυχαν μια απόφαση από το δικαστήριο να μειωθεί το τίμημα κατά ένα ποσοστό".

PLEIST 4

"Σήμερα", όπως συνεχίζει ο ίδιος "επρόκειτο να γίνει ο εν λόγω πλειστηριασμός, ο οποίος ματαιώθηκε. Δεν έγινε δηλαδή στις δικαστικές αίθουσες, δεν ξέρω όμως αν έγινε σε κάποιο τραπεζάκι όπως ανάφερα προηγουμένως".

"Εγώ ήρθα για να δω σε τι τιμή θα πλειστηριαστεί το ακίνητο μου κι αν υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος" καταλήγει ο κ. Παπαδημητρίου.

Επρόκειτο για κατάστημα ιδιοκτησίας του κ. Παπαδημητρίου στο οποίο εδρεύει ο εκδοτικός οίκος "Αστήρ".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ