ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Τι είπε στην αστυνομία η μητέρα που τραυματίστηκε στην ενέδρα

Γλυκά Νερά: Τι είπε στην αστυνομία η μητέρα που τραυματίστηκε στην ενέδρα
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«... ήμουν κοντά στο αυτοκίνητο του θύματος και μόλις είχα αφήσει το παιδί μου στο σχολείο. Είδα το πυροβολισμό και μόλις ένιωσα ένα κάψιμο στον ώμο έχασα το κόσμο γύρω μου..» Αυτή ήταν η σύντομη περιγραφή που μπόρεσε να δώσει κατά τη διαρκεία της κατάθεσης της στους αστυνομικούς η γυναίκα που τραυματίστηκε από τα πυρά του εκτελεστή, ο οποίος άνοιξε πυρ έξω από το σχολείο στα Γλυκά Νερά με στόχο τον 47χρονο άνθρωπο της νύχτας Βασίλη Γρίβα.

Η μητέρα, η οποία μόλις είχε πάει το παιδί της στο σχολείο, δεν μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο τις Αρχές με τα όσα είπε, καθώς, όπως τόνισε πολλές φορές, όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου και έτυχε την ώρα της επίθεσης να βρίσκεται πολύ κοντά στο αυτοκίνητο του θύματος.

Πάντως οι αστυνομικοί συνέχισαν και χθες να καλούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση άτομα που ανήκουν είτε στην ομάδα του θύματος είτε γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις της νύχτας, με σκοπό να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τον ηθικό αυτουργό που υπέγραψε το συμβόλαιο θανάτου για το Γρίβα.

Αξιωματικοί που έχουν ασχοληθεί πολύ με την υπόθεση των νονών της νύχτας στην Αττική εκτιμούν ότι η απομόνωση του Γρίβα το τελευταίο διάστημα αλλά και οι λυκοφιλίες του στο χώρο της νύχτας έκαναν κάποιον να θέλει να του αρπάξει την επιρροή στα νυχτερινά μαγαζιά του Πειραιά, αλλά ίσως και να ήθελε να εκδικηθεί τον 47 χρόνο για παλιές «αμαρτίες».

gyka

Στο κάδρο πάντως των ερευνών θα μπει και το ενδεχόμενο ο Γρίβας να είχε επεκταθεί και σε άλλες «επιχειρηματικές» δραστηριότητες και να άνοιξε νέα μέτωπα, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις σε αντιπάλους και τον έβγαλαν από τη μέση.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εντόπισαν ήδη λάθη των δραστών στο επιχειρησιακό μέρος και τονίζουν ότι πιθανότατα να πρόκειται για τους λεγόμενους νοικιασμένους δολοφόνους που έρχονται στην Ελλάδα για να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο θανάτου και αμέσως μετά εξαφανίζονται από τη χώρα.

Άλλωστε και πριν από περίπου 15 χρόνια οι Αρχές είχαν εντοπίσει και πάλι μια τέτοια ομάδα, Τσετσένων, που είχε προχωρήσει σε πληρωμένες εκτελέσεις «νονών» της νύχτας και μετά είχε εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει το παραμικρό ίχνος.

Οι μαρτυρίες κατοίκων από το σημείο που οι δράστες έκαψαν το αυτοκίνητο τους και έφυγαν με δυο μηχανές, κάνουν λόγο για πολύ εύσωμους και καλογυμνασμένους δράστες, ενώ υπάρχει και η περιγραφή των μηχανών τους.

Από τη σάρωση που γίνεται για τον εντοπισμό βιντεοληπτικού υλικού οι Αρχές ελπίζουν να εντοπίσουν τη διαδρομή τους.

glyka

ΔΗΜΟΦΙΛΗ