ΕΛΛΑΔΑ

Η ΚΕΔΕ κατέθεσε πρόταση για τα «κόκκινα» δάνεια

Η ΚΕΔΕ κατέθεσε πρόταση για τα «κόκκινα» δάνεια
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Την πρόθεση της ΚΕΔΕ να συνδράμει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και νοικοκυριών εξέφρασε ο πρόεδρος της, Γιώργος Πατούλης.

Μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, ο δήμαρχος Αμαρουσίου κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση επί του θέματος.

Σύμφωνα με την πρόταση τα κατά τόπους επιμελητήρια, σε συνεργασία με τους δήμους και το Υπουργείο Ανάπτυξης, θα δημιουργήσουν τοπικούς υποστηρικτικούς μηχανισμούς.

Οι μηχανισμοί αυτοί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ως πρώτο μέλημα θα έχουν να υποστηρίξουν νομικά, γραφειοκρατικά, ψυχολογικά, κοινωνικά όλες τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά του τόπου τους που κινδυνεύουν από τα κόκκινα δάνεια».

Ακόμη ο κ. Πατούλης είπε: «Μεσοπρόθεσμα όμως οι μηχανισμοί αυτοί θα πρέπει να μετεξελιχθούν σε ένα τοπικό αναπτυξιακό εργαλείο που θα διαχέει την πληροφορία, θα αναδεικνύει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, θα αποκαλύπτει ευκαιρίες στην παραγωγή, στην αγορά, στην καινοτομία, στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, θα δημιουργεί συνέργειες και θα προωθεί και θα προβάλει το brand name της περιοχής. Παράλληλα, ο μηχανισμός αυτός θα μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη και πιο αποτελεσματική πληροφόρηση του Υπουργείου, για θέματα εφαρμογής των πολιτικών του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ