ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλύψεις για μεγάλη απάτη με μεταβιβάσεις πολυτελών αυτοκινήτων

Αποκαλύψεις για μεγάλη απάτη με μεταβιβάσεις πολυτελών αυτοκινήτων
Φωτογραφία Αρχείου ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Αποκαλύψεις για υπόθεση παράνομων μεταβιβάσεων πολυτελών οχημάτων κάνει η Περιφέρεια Αττικής.

Η υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής εντόπισε την παρανομία. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε την προσκόμιση πλαστών ή παραποιημένων δικαιολογητικών για την μεταβίβαση πολυτελών οχημάτων μεγάλου κυβισμού ιδιοκτησίας εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τη ΔΟΥ Ν. Ηρακλείου για μεταβιβάσεις πολυτελών αυτοκινήτων χωρίς προηγούμενη εξόφληση των τελών κυκλοφορίας, προχώρησε σε ενδελεχή έλεγχο των σχετικών φακέλων.

Από τον εν λόγω έλεγχο προέκυψε ότι για τριάντα οχήματα μεγάλου κυβισμού και πολυτελούς κατασκευής, ιδιοκτησίας συγκεκριμένης εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων, είχαν προσκομιστεί, κατά τη διαδικασία μεταβίβασής τους σε άλλη-ανάλογη εταιρεία, αναληθείς βεβαιώσεις περί καταβολής των προβλεπόμενων τελών κυκλοφορίας και παραποιημένα δελτία τεχνικού ελέγχου των οχημάτων αυτών.

Άμεσα η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε ανάκληση των μεταβιβάσεων και παράλληλα απέστειλε και μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για λήψη των απαραίτητων μέτρων.

Σε εξέλιξη είναι έρευνα για τον τυχόν εντοπισμό παρόμοιων υποθέσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ