ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώνεται η κατασκευή του κόμβου «Κ16»

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώνεται η κατασκευή του κόμβου «Κ16»
YOUTUBE/ΚΟΜΒΟΣ Κ16 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙ

Στις αρχές καλοκαιριού ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του οδικού κόμβου «Κ16» της Θεσσαλονίκης που εξυπηρετεί τη διασύνδεση του βασικού οδικού δικτύου Κεντρικής Μακεδονίας με την ΠΑΘΕ, την περιφερειακή οδό και το πολεοδομικό συγκρότημα.

Αναμένεται η προκήρυξη για την κατασκευή του υπόλοιπου τμήματος, στις αερογέφυρες της οδού Πόντου (συνδέσεις με Λαχαναγορά και ΚΤΕΛ) και τα υπόλοιπα έργα, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα παραπάνω ανέφερε ο γενικός διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Γιάντσης, στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, στην οποία συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας του κόμβου «Κ16» ύστερα από αίτημα και εισήγηση των περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης Δέσποινας Χαραλαμπίδου, Νιόβης Παυλίδου, Παντελή Καζαντζίδη, Βασίλη Γάκη και Χρυσούλας Παλιαδέλη, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν περίπου ένα μήνα παραδόθηκαν στην κυκλοφορία τμήματα του «Κ16» που συνδέουν το Καλοχώρι με τη Θεσσαλονίκη και την περιφερειακή οδό με την πόλη, όπως και η παράπλευρη οδός, που δίνει διέξοδο για τα οχήματα που κινούνται από Καλοχώρι προς Θεσσαλονίκη. Όπως, άλλωστε, είχε γίνει τότε γνωστό, θα απομείνει ένα μικρό μέρος του παράπλευρου οδικού δικτύου προς υλοποίηση.

Μιλώντας στην επιτροπή, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου από τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» επισήμανε ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και λύσεις για τις καθυστερήσεις, εκτίμησε ότι δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση από πλευράς κυκλοφοριακού φόρτου, μετακινήσεων, ρύπων και ασφάλειας, σημείωσε ότι μένει ανολοκλήρωτο το 10% του έργου και πρότεινε τη δημιουργία επταμελούς συμβουλευτικής επιτροπής παρακολούθησης του έργου υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

Ερωτήματα για τα έργα που απομένουν και τη χρηματοδότησή τους διατύπωσε από την «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» ο Βασίλης Γάκης, ενώ η Χρυσούλα Παλιαδέλη, από την παράταξη «Συμμετέχω», τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας συντονιστικής επιτροπής για το έργο. Ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τόνισε ότι όσο η μελέτη και η κατασκευή των έργων αυτών είναι στα χέρια των κατασκευαστικών ομίλων δεν θα υπάρχει καμία ουσιαστική εγγύηση για το χρόνο αποπεράτωσής τους, το κόστος και την αρτιότητα του σχεδιασμού τους. Για έλλειψη συνεννόησης από τις υπηρεσίες, ειδικά στο θέμα του αγωγού της ΕΥΑΘ, έκανε λόγο η Νιόβη Παυλίδου, από τους «Πολίτες Μπροστά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ