ΕΛΛΑΔΑ

«Χρυσά» κέρδη για πολυμελή συμμορία διακίνησης ναρκωτικών

«Χρυσά» κέρδη για πολυμελή συμμορία διακίνησης ναρκωτικών
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ποσό «μαμούθ» είχε κερδίσει πολυμελής συμμορία διακίνησης ηρωίνης που εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα.

Συγκεκριμένα, η 28μελής εγκληματική οργάνωση είχε κέρδη της τάξης των 480.000 ευρώ και την έρευνα διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας.

Στην εγκληματική οργάνωση εμπλέκονται δεκαπέντε ημεδαποί και δεκατρείς αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ενώ μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί εικοσιένα μέλη της και αναζητούνται άλλα επτά, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας, τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας και τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, η εγκληματική οργάνωση δρούσε ως πυραμίδα, με τρία ηγετικά μέλη στον πυρήνα της από τρείς υπηκόους Αλβανίας 29, 35 και 45 ετών αντίστοιχα. Το δεύτερο επίπεδο απαρτίζονταν από δέκα εκτελεστικά μέλη και το τρίτο από τους διακινητές.

Τα μέλη της οργάνωσης κατάφερναν να εισάγουν από την Αλβανία στην Ελλάδα τεράστιες ποσότητες ηρωίνης, που την επεξεργαζόταν σε ειδικό παράνομο εργαστήριο που εντοπίστηκε στη Χαλίκη της Αιτωλοακαρνανίας και στη συνέχεια τη μετέφεραν και τη διακινούσαν στην Κέρκυρα.

Από τα 28 συνολικά μέλη της οργάνωσης, τα δώδεκα είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ τα δέκα εξ αυτών είναι κρατούμενοι σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, Γιώργος Κωνστάντης, «η εγκληματική οργάνωση δρούσε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο», ενώ εκτιμάται ότι μόνο το τελευταίο έτος η ποσότητα ηρωίνης που διακινήθηκε στην Κέρκυρα ξεπέρασε τα 12 κιλά, από αυτά τα 9,7 κιλά ηρωίνης έχουν κατασχεθεί τμηματικά από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος και των 28 ατόμων, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εισαγωγή, αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση ηρωίνης, ενώ στη δικογραφία εμπλέκεται και μεγάλος αριθμός τοξικοεξαρτημένων ατόμων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ