ΕΛΛΑΔΑ

Σε διετή φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο καταδικάστηκε ο «πιστολέρο» του Εφετείου

Σε διετή φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο καταδικάστηκε ο «πιστολέρο» του Εφετείου

Σε φυλάκιση 2 ετών και δυο μηνών, με τριετή αναστολή και χρηματική καταβολή 1.500 ευρώ καταδικάστηκε ο θείος του Μάριου Παπαγεωργίου, Μανώλης Βουρβαχάκης για τα πλημμελήματα των άσκοπων πυροβολισμών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της απείθιας.

Ο κατηγορούμενος ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξε μεταξύ άλλων πως δεν έφερε καμία αντίσταση λέγοντας χαρακτηριστικά: «προσπάθησα να μην πέσω κάτω. Αν ήθελα είχα το χρόνο να κάνω ότι θέλω. Αν ήθελα τους έριχνα και τους δύο κάτω».

Συνεχίζοντας την απολογία του και αναφερόμενος στην οπλοκατοχή και οπλοχρησία, ο Μανώλης Βουρβαχάκης υπογράμμισε πως: «Τα όπλα τα σεβόμαστε και τα αγαπάμε. Αυτό πρέπει να το έχεις μέσα σου για να το κάνεις».

Ερωτηθείς για την αγορά του όπλου υποστήριξε πως το αγόρασε από έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής στο Ηράκλειο. Μάλιστα είπε πως η αγορά έγινε για τους γάμους και τους αρραβώνες, όπως συνηθίζεται στην Κρήτη.

Σε άλλο σημείο ο κατηγορούμενος είπε πως:

Ψάχνουμε 5 χρόνια να βρούμε τον Μάριο. Περιμέναμε τη Δευτέρα να γίνει το δικαστήριο. Μία δικαιοσύνη. Δεν τα έβαλα με τους δικαστές. Το τσαντάκι δεν μπήκε ποτέ μέσα στη δίκη».

Να σημειωθεί πως σε κατάθεσή του ο ένας εκ των δύο αστυνομικών υποστήριξε πως κατά την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ είπε: «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη οι μπάτσοι φάγατε τον Μάριο».

IMG 6840

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της δίκης ο ίδιος συνέχισε να υποστηρίζει πως δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί οτιδήποτε κακό καθώς «τα όπλα τα χειρίζομαι από πολύ μικρός. Το γεγονός πως ακόμα δεν έχει βρεθεί ο Μάριος, να μπορέσουμε να τον δούμε, να ανάψουμε ένα καντήλι στη μνήμη του με έφτασε σε αυτό το σημείο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ