ΕΛΛΑΔΑ

Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας: Πού οφείλεται η αρχική σύγχυση για τον αριθμό των νεκρών

Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας: Πού οφείλεται η αρχική σύγχυση για τον αριθμό των νεκρών
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Pixel/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Σε παρανόηση μεταξύ του εκπροσώπου του ΟΣΕ και του ΕΚΑΒ οφείλεται η λανθασμένη αναφορά στον αριθμό των νεκρών από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας, σε ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την «επίμαχη» ανακοίνωση για το δυστύχημα στο Άδενδρο, οι νεκροί ανέρχονταν σε τέσσερις, όμως λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως οι νεκροί ήταν δύο, ενώ μερικές ώρες αργότερα κατέληξε και ο τραυματίας που νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους τρεις νεκρούς.

Σύμφωνα με πηγές του CNN Greece, η σύγχυση της στιγμής λόγω του τραγικού περιστατικού με τον εκτροχιασμό της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity, αλλά και η αδυναμία επικοινωνίας με το προσωπικό που βρισκόταν στο τρένο, οδήγησαν στην ανακοίνωση λάθους αριθμού νεκρών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι ίδιες πηγές, «ήταν δύσκολο να έχουμε ενημέρωση εκ των έσω, καθώς ο ένας εκ των εργαζομένων ήταν ήδη νεκρός και ο άλλος διασωληνωμένος στο νοσοκομείο».

Έτσι ο εκπρόσωπος του ΟΣΕ βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με το ΕΚΑΒ ώστε να ενημερώνεται και ταυτόχρονα να ενημερώνει. Όμως, «έγινε παρανόηση μεταξύ του εκπροσώπου και του ΕΚΑΒ, καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με το προσωπικό της λόγω του ότι ήταν όλοι τραυματισμένοι. Του είπαν βγάλαμε τέσσερις νεκρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή του CNN Greece.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ