ΕΛΛΑΔΑ

Με μικροεπεισόδια ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας (pics&vids)

Με μικροεπεισόδια ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας (pics&vids)
CNN Greece

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη πορεία των σωματείων της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ λίγο μετά τις 14:00 στο κέντρο της Αθήνας, όπου δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν κατά των νέων μέτρων που ψηφίζονται στη Βουλή.

Με ένα γαϊτανάκι και φωτογραφίες από τα μέλη της κυβέρνησης διαδήλωσαν και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και τα οποία προβλέπουν τις περικοπές των δαπανών υγείας.

poedin

Τα μέλη της Ομοσπονδίας συγκεντρώθηκαν περίπου στις 10 στα κεντρικά γραφεία, ενώ στις 11.00 ήταν προγραμματισμένο το ραντεβού στην πλατεία Κλαυθμώνος.

adedi

Στην πορεία βρέθηκε και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

zoi
poedin 4
adedi 2
lae
lae2
kuriakes1

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ξεκίνησε η προγραμματισμένη πορεία του ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα, όπου συμμετείχαν περίπου 8.000 άτομα.

IMG 6889 copy

«Ο ταξικός πόλεμος ουσιαστικά τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι μαραθώνιος δεν είναι τουφεκιά στον αέρα. Ο ταξικός αγώνας πρέπει να είναι καθημερινός, διαρκείας. Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, το 4ο μνημόνιο μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια πρέπει να πεταχθούν στο καλάθι της ιστορίας» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, σημειώνοντας:

Γι' αυτό μόνος αρμόδιος, υπεύθυνος, είναι ο ελληνικός λαός το εργατικό-λαίκό κίνημα. Γι' αυτό το κάλεσμά μας είναι λαϊκός ξεσηκωμός παντού. Ούτε μέρα, ούτε ώρα. Δεν τελειώνει η μάχη ούτε σήμερα ούτε αύριο. Συνεχίζεται. Το ΚΚΕ, οι ταξικές δυνάμεις, το αγωνιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, θα είναι παρόντες κάθε μέρα παντού και στους και στη βουλή και στα εργοστάσια και στις πόλεις και στα χωριά. Ο αγώνας είναι διαρκείας, θα πρέπει να οδηγήσει σε ανατροπή αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος, των κυβερνήσεων τους με αποδέσμευση από την ΕΕ, με ένα κοινωνικό-οικονομικό σχέδιο που θα έχει στο νου του, στο επίκεντρό του τον εργαζόμενο άνθρωπο, θα έχει τις διευρυνόμενες συνεχώς ανάγκες του λαού.

Επεισόδια στο περιθώριο της πορείας

Η πρώτη ένταση προκλήθηκε στην οδό Πανεπιστημίου, όταν ομάδα αγνώστων προκάλεσε ζημιές σε κατάστημα εστίασης. Αργότερα, ενώ η πορεία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ βρισκόταν σε εξέλιξη, ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με πέτρες και σφυριά σε διμοιρία των ΜΑΤ, ρίχνοντας μολότοφ έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά.

molotof 2 copy
molotof 123 copy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ