ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ και προειδοποιεί για νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα ξεκινήσει από το πρωί της Κυριακής και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.

 

Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Στην Αττική θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές να και σποραδικές καταιγίδες να σημειώνονται αρχικά στα βόρεια ορεινά και βαθμιαία από το απόγευμα στα υπόλοιπα τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν τοπικά να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 9 και 23 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες που γρήγορα στην δυτική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και σταδιακά στην κεντρική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα, οι οποίες πριν το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά και μετά το μεσημέρι στην Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και αργά το βράδυ στις Σποράδες και πιθανόν πρόσκαιρα στην Εύβοια, θα είναι τοπικά ισχυρά.
Άνεμοι: στα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ που σταδιακά από το βράδυ θα στραφούν σε βορείους 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, που σταδιακά από το βράδυ στις Κυκλάδες θα στραφούν σε βορείους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Αργά τη νύχτα πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ