ΕΛΛΑΔΑ

Τα προβλήματα που έλυσε η Ομάδα Καθημερινότητας

Τα προβλήματα που έλυσε η Ομάδα Καθημερινότητας
EUROKINISSI/ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ/ Φωτογραφία αρχείου

Συνεχίζονται οι καθημερινές επαφές της Ομάδας «Καθημερινότητας» με τους αρμόδιους δημόσιους φορείς προκειμένου να βρίσκονται λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, προ ημερών μια ανασφάλιστη μητέρα κινδύνευσε να χάσει την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς το δημόσιο, χωρίς να ευθύνεται η ίδια.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, εν αγνοία της ο συνδικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό από τον οποίο πληρώνονταν οι δόσεις, πραγματοποίησε ανάληψη και έτσι δεν υπήρχε το απαραίτητο ποσό για τη μηνιαία αποπληρωμή του χρέους. Οι υπάλληλοι της «Καθημερινότητας» επικοινώνησαν με τη Γενική Διεύθυνση Εισφορών και Ελέγχων του υπουργείου Εργασίας, που αντιλαμβανόμενη την κατάσταση, γνωμοδότησε θετικά, ώστε η μητέρα να συνεχίσει να πληρώνει απρόσκοπτα τις οκτώ εναπομείνουσες δόσεις.

Μια άλλη πολίτης, κινδύνευσε να χάσει το εφάπαξ του θανόντος συζύγου της. Είχε πεθάνει από το 2014, αλλά δεν είχε λάβει καμία ειδοποίηση από το αρμόδιο Ταμείο. Απευθυνόμενη στην πλατφόρμα kathimerinotita.gov.gr, οι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι το ΕΤΕΑΕΠ είχε εκδώσει το εφάπαξ, αλλά το σχετικό χαρτί είχε παραπέσει. Μετά τις απαραίτητες συνεννοήσεις, το ποσό καταβλήθηκε στη δικαιούχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ