ΕΛΛΑΔΑ

Στο λιμάνι της Σούδας το πλοίο με τα εκρηκτικά

Στο λιμάνι της Σούδας το πλοίο με τα εκρηκτικά
EUROKINISSI/KONTAΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Σούδας θα καταπλεύσει εντός της ημέρας το φορτηγό πλοίο MEKONG SPIRIT με σημαία Μάλτας, το οποίο ήταν φορτωμένο με εκρηκτικά και εντοπίστηκε κοντά στην Κω.

Το πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα της Τουρκίας με προορισμό το Σουδάν, έφερε φορτίο εμπορευματοκιβωτίων με εκρηκτικές ύλες, κατά παράβαση σχετικών αποφάσεων Ο.Η.Ε και Ε.Ε αναφορικά με περιοριστικά μέτρα λόγω της κατάστασης στο Σουδάν.

Εξαιτίας της ύπαρξης των επικίνδυνων εκρηκτικών υλών, πρόκειται να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από ειδικό προσωπικό στο λιμάνι της Σούδας.

Το πλοίο εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης ανοιχτά της Κω και όπως αποδείχτηκε από την έρευνα του Λιμενικού Σώματος τα εκρηκτικά που έφερε χρησιμοποιούνταν σε εξορύξεις λατομείων. Αργά το βράδυ πλωτά περιπολικά του λιμενικού οδήγησαν το πλοίο στον όρμο Κεφάλου της Κω.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Στο πλοίο επέβαιναν δεκαεπτά άτομα πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί υπήκοοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ