ΕΛΛΑΔΑ

Γ.Φιλιππάκης: Όσα διατυπώνονται μέσω facebook δεν είναι δημόσιος λόγος

Γ.Φιλιππάκης: Όσα διατυπώνονται μέσω facebook δεν είναι δημόσιος λόγος
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI

Με νέα ανάρτηση στο Facebook επανέρχεται ο δημοσιογράφος Γιώργος Φιλιππάκης, μετά το τεράστιο ζήτημα που προέκυψε από προηγούμενη ανάρτηση του, για την οποία κρίθηκε απαραίτητη η εισαγγελική παρέμβαση, και το κομφούζιο σχετικά με την σύλληψή του ή μη από τις Αρχές.

Ο ίδιος εκφράζει την έκπληξή του για την «ποινικοποίηση» απόψεων που απευθύνονται προς του διαδικτυακούς του φίλους και τονίζει πως ότι ειπώθηκε δεν έγινε υπό τον μανδύα του θεσμικού του χαρακτήρα, αλλά έδρασε ως απλός πολίτης.

«Την άποψή μου αυτή δεν την εξέφρασα με την ιδιότητά μου σαν Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ αλλά σαν απλός πολίτης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εκφράζει, ακόμη, την βαθιά του λύπη, «εάν προκάλεσα ανησυχία σε φίλους και γνωστούς τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την αμέριστη συμπαράστασή τους. Επιπλέον δηλώνω ότι τα όσα εγώ διατύπωσα απευθυνόταν μόνο σε φίλους και γνωστούς μου στην προσωπική μου ιστοσελίδα και κατά συνέπεια άποψή μου είναι ότι όλα όσα διατυπώνονται μέσα από προσωπικούς λογαριασμούς FB κλπ δεν συνιστούν δημόσιο λόγο».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Φιλιππάκης ξεκαθάρισε «ότι η διαδρομή μου επί δεκαετίες ήταν πάντοτε αγωνιστική ξεκάθαρη και έντιμη και δεν έχω μάθει να προκαλώ τα συναισθήματα των φίλων και συντρόφων μου. Τη στάση μου αυτή που τηρώ εδώ και δεκαετίες θα την τηρώ αναλλοίωτη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ