ΕΛΛΑΔΑ

Οι χήρες φώναζαν έξω από τη Βουλή «φρουρά, φρουρά» (vid)

Οι χήρες φώναζαν έξω από τη Βουλή «φρουρά, φρουρά» (vid)

Μια φράση που ακούστηκε στη Βουλή, μετά το επεισόδια του Ηλία Κασιδιάρη με τον Νίκο Δένδια, φώναξαν τα μέλη του συλλόγου συζύγων στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, έξω από τη Βουλή, όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Φρουρά, φρουρά που είναι η φρουρά», φώναζαν οι χήρες στρατιωτικών κρατώντας στα χέρια τους πανό, την ώρα που στη Βουλή ψηφίζεται το άρθρου 12 του Ν.4387/2016, με το οποίο -για πρώτη φορά στην ιστορία- καταργείται η σύνταξη χηρείας, με βάση ηλικιακά κριτήρια.

Οι διαμαρτυρόμενοι χρησιμοποιήσαν την φράση που είχε πει μετά το γνωστό επεισόδιο ο Μάκης Μπαλαούρας, ζητώντας από την φρουρά της Βουλής να εισέλθει στην αίθουσα του κοινοβουλίου ώστε να απομακρύνει τον Ηλία Κασιδιάρη.

Παράλληλα, στο κέντρο της Αθήνας, έχει φτάσει και το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ενώ οι χήρες συνεχίζουν την κινητοποίησή τους κατευθυνόμενες στο Μέγαρο Μαξίμου.

ota

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης έχουν προγραμματίσει να καταθέσουν στα κοινοβουλευτικά κόμματα (πλην της Χρυσής Αυγής) πρόταση νόμου που θα μετατρέπει άμεσα όλες τις συμβάσεις στους δήμους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ