ΕΛΛΑΔΑ

Αδελφός βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων αντιμέτωπος με κατηγορίες φοροδιαφυγής στις ΗΠΑ

Αδελφός βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων αντιμέτωπος με κατηγορίες φοροδιαφυγής στις ΗΠΑ
Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ο αδελφός του βουλευτή Λαρίσης της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργου Κατσιαντώνη, Θωμάς Κατσιαντώνης συνελήφθη από τις Αρχές των ΗΠΑ με τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και πλαστογραφίας.

Όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» ο ομογενής πολιτειακός βουλευτής του Μάντσεστερ, Νιου Χαμσάιρ, που έχει εκλεγεί με το Δημοκρατικό Κόμμα, κατηγορείται για φοροδιαφυγή εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από τις δύο επιχειρήσεις του.

Σε ερώτηση του μέσου, ο κ. Κατσιαντώνης τόνισε πως δεν του επιτρέπεται να μιλήσει και οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει πληρώσει εγγύηση 10.000 δολαρίων για να αφεθεί ελεύθερος. Η δίκη του έχει οριστεί για τις 15 Ιουνίου, ενώ οι Αρχές έχουν πάρει και το διαβατήριο του.

Το κατηγορητήριο

Ο Κατσιαντώνης κατηγορείται για υπεξαίρεση ποσού άνω των 277.000 δολαρίων από μηνιαίους φόρους σε πωλήσεις φαγητού, στο διάστημα από 1η Ιουνίου του 2011 μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2016, από το ένα εκ των δύο εστιατορίων του. Για το δεύτερο το ποσό φτάνει τις 146.000 δολάρια για την χρονική περίοδο μεταξύ 1ης Μαΐου του 2015 μέχρι την 31ης Δεκεμβρίου του 2016.

Ο ίδιος, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» που επικαλείται πληροφορίες του γραφείου του γενικού εισαγγελέα, είχε κάνει πλαστογραφημένες δηλώσεις για την ανανέωση της άδειας ποτού για την μια εκ των δύο επιχειρήσεών του.

Έχει πληρώσει μέλος των οφειλόμενων του, όμως πολιτεία επιμένει ότι οφείλει περί τα 325.000 δολάρια, καθώς και άλλα 103.067,96 δολάρια. Αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες φοροδιαφυγής, δύο για κλοπή, μία για πλαστογραφία ψευδών τεκμηρίων και μία κατηγορία για πλαστογραφία. Οι κατηγορίες για κλοπή επισύρουν ποινή φυλάκισης επτάμισι έως δέκα πέντε χρόνια φυλάκιση, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες από τρεισήμισι έως επτά χρόνια φυλάκισης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ