ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Υπερβολικές οι αντιδράσεις για το κλίμα

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Υπερβολικές οι αντιδράσεις για το κλίμα
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«Όχι, η κλιματική αλλαγή δεν είναι κατασκεύασμα, προφανώς, αλλά όλη η δημοσιότητα γύρω από το θέμα δεν είναι ανάλογη». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πρόσφατη ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου που ανέφερε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δίκιο να απορρίψει την Συμφωνία του Παρισιού.

«Δεν θεωρώ ότι η ανακοίνωση ήταν υπερβολική, αλλά υπερβολικός ήταν ο θόρυβος γύρω από την ανακοίνωση», δήλωσε ο ίδιος στον Σκάι τονίζοντας πως η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν ταυτίζεται με τις απόψεις του Αμερικανού προέδρου.

Η ανακοίνωση χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μήπως η αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία των Παρισίων, ξεσκεπάζει το «κατασκεύασμα» που λέγεται «κλιματική αλλαγή;», υποστηρίζοντας ότι η Συμφωνία του Παρισιού, την οποία θα εφαρμόσει σχεδόν το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας, είναι εφεύρημα «προκειμένου κάποιοι να πετύχουν το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων». Στη συνέχεια συμπλήρωσε:

Εγώ σας λέω με απόλυτη βεβαιότητα πως δεν είμαι ο πιο ειδικός να σας πω αν είναι μύθος ή όχι η κλιματική αλλαγή, τα περί οικολογικής καταστροφής τα ακούω εδώ και πολλά χρόνια. Η καθαρή αξιοποίηση του λιγνίτη είναι μια υπόθεση πρώτα απ' όλα για τους εργαζόμενους και φυσικά θέλουμε να την προωθήσουμε.

«Δεν δέχομαι ότι όσοι εργαζόμαστε στον λιγνίτη είμαστε δολοφόνοι και θα πολεμήσω όσους το υποστηρίζουν», είπε ακόμη.

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι και επί προεδρίας Μπους, οι ΗΠΑ είχαν αποχωρήσει από την συμφωνία του Κιότο και χρειάστηκαν 15 χρόνια για να προκύψει η νέα Συμφωνία του Παρισιού, την οποία υπέγραψε ο πρόεδρος Ομπάμα. «Πρόκειται σίγουρα για σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων, την οποία πληρώνει ο καταναλωτής ως φόρο», ανέφερε προσθέτοντας:

Είμαστε υπέρ του λιγνίτη, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η δράση του στην χώρα μας. Πρόσφατα, στην ενεργειακή κρίση της χώρας μας, οι λιγνιτικές μονάδες έδωσαν την λύση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ