ΕΛΛΑΔΑ

Δικογραφία κατά μελών συλλογικοτήτων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς

Δικογραφία κατά μελών συλλογικοτήτων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Δικογραφία σχηματίστηκε από την αστυνομία σε βάρος μελών συλλογικοτήτων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς ακινήτων, με αφορμή τη ένταση που επικράτησε χτες Τετάρτη στις αίθουσες του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, όπου είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί η σχετική διαδικασία.

Όπως έγινε γνωστό, η αυτεπάγγελτη ποινική δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της «παρακώλυσης συναγωνισμού» και της «διέγερσης κατά νόμων», ενώ στρέφεται -κατά πληροφορίες- εναντίον δύο ακτιβιστών, εκ των οποίων ένας δικηγόρος κι ένας εκπαιδευτικός. Καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, αστυνομικοί -στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας- «πήγαν σε σπίτι μέλους του κινήματος εναντίον των πλειστηριασμών χωρίς όμως να το βρουν εκεί» δεν επιβεβαιώνονται από την αστυνομία.

4153024

Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Εξάλλου, σε διαδικτυακή ανάρτηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι «από εδώ και μπρος κανένας πλειστηριασμός δεν πρόκειται να γίνει μέχρι την κατάργηση του νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς».

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να σημειωθεί ότι παλιότερες κινητοποιήσεις ακτιβιστών εναντίον των πλειστηριασμών βρέθηκαν στο επίκεντρο προκαταρκτικής έρευνας με εντολή της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ύστερα από αναφορά συμβολαιογράφων της πόλης για ματαιώσεις πλειστηριασμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ