ΕΛΛΑΔΑ

«Στρατιές» αστυνομικών στο Μενίδι για τον ανεγκέφαλο που σκότωσε τον 11χρονο Μάριο

«Στρατιές» αστυνομικών στο Μενίδι για τον ανεγκέφαλο που σκότωσε τον 11χρονο Μάριο
ΑΠΕ ΜΠΕ

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 11χρονου μαθητή, ο οποίος έχασε την ζωή του από «αδέσποτη» σφαίρα κατά την διάρκεια σχολικής γιορτής στο Μενίδι. Η αστυνομία συνεχίζει το ανθρωποκυνηγητό . Διακόσιοι πενήντα αστυνομικοί, διμοιρίες των ΜΑΤ, άνδρες της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ έχουν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου και ψάχνουν τον ανεγκέφαλο που πυροβόλησε στον αέρα και σκότωσε τον μικρό Μάριο.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 22 κατ’ οίκον έρευνες κοντά το δημοτικό σχολείο όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο 11χρονος, ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν και τους οικισμούς μέσα στο καταυλισμό Αυλίζα. Από τις έρευνες μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 30 άτομα ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά.

Επίσης, από τη μέχρι στιγμής έρευνα των αστυνομικών, έχουν κατασχεθεί 18 κάλυκες 9 mm, ένας κάλυκας 7,62 mm, επτά βολίδες πυροβόλου όπλου, επτά φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και επτά κάλυκες κυνηγετικού όπλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάλυκες εντοπίστηκαν διάσπαρτοι στους δρόμους της περιοχής και σε χωράφια.

Οι μαρτυρίες που δίνουν ώθηση στην έρευνα για τον εντοπισμό του ατόμου που έριξε την αδέσποτη σφαίρα εξετάζονται πολύ σοβαρά από την αστυνομία.

4154221

Η έρευνα που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι να πέσει το φως της ημέρας, έχει επεκταθεί για όπλα και ναρκωτικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπό το φόβο της σύλληψης κάποιοι, έχουν αφήσει ακόμα και τις πόρτες των σπιτιών τους ανοιχτές προκειμένου να προλάβουν να εξαφανιστούν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές βρήκαν δεκάδες κάλυκες στις αυλές δύο σπιτιών στο Μενίδι. Οι κάλυκες ελέγχονται, όπως όμως και το βλήμα που βρέθηκε στο κρανίο του άτυχου 10χρονου παιδιού από τον ιατροδικαστή.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για βλήμα 9 mm, ενώ η κάθετη φορά της σφαίρας, που εντοπίστηκε στο επάνω μέρος του κεφαλιού του παιδιού, δείχνει πως δεν πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια, αλλά τυχαίο περιστατικό.

4154246

Ένταση στο Μενίδι

Από το απόγευμα πλήθος κόσμου από εξοργισμένους πολίτες έχει συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής των Αχαρνών και διαμαρτύρονται για την εκτίναξη της εγκληματικότητας στην περιοχή. Εκατοντάδες πολίτες μιλούν για περιστατικά βίας κάθε μέρα, τα οποία βιώνουν και τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Ζητούν άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και των αστυνομικών αρχών για να μπορέσουν οι κάτοικοι να νιώσουν και πάλι ασφαλείς. Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι οι διασκορπισμένοι καταυλισμοί Ρομά που βρίσκονται σε διάφορα σημεία των Αχαρνών.

menidi200
menidi300

Ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία

Οι Αρχές έχουν βάλει στο επίκεντρο των ερευνών τους τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε το κέντρο της άμεσης δράσης αργά το βράδυ της Πέμπτης και τα οποία κατήγγειλαν αλλεπάλληλους πυροβολισμούς κοντά στο σχολείο του 10χρονος.

4

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι που είχαν πάρει τηλέφωνο για να παραπονεθούν για τους πυροβολισμούς είχαν αναφέρει ότι το πιθανότερο ήταν να προέρχονταν από έναν καταυλισμό Ρομά που υπάρχει στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί κάνουν εκτεταμένες έρευνες στους δυο καταυλισμούς που υπάρχουν κοντά στο σχολείο αλλά και σε σπίτια που βρίσκονται σε διπλανούς δρόμους, όπου και τελικώς εντοπίστηκαν οι κάλυκες.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο μικρός Μάριος, φώναξε στη μαμά του, η οποία είναι δασκάλα στο συγκεκριμένο σχολείο, ότι «δεν νιώθει καλά» και αμέσως μετά έπεσε αναίσθητος. Γονείς και δάσκαλοι έπεσαν πάνω του και προσπάθησαν να το συνεφέρουν, ματαίως όμως.

Όπως δήλωσε πατέρας παιδιού που φοιτά στο σχολείο «έτρεχαν αίματα καθώς είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Προσπαθήσαμε να το επαναφέρουμε». Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν ήταν ιδιαίτερα δραματικές καθώς τα μικρά παιδιά έκλαιγαν και οι γονείς τα απομάκρυναν.

Από το περιβάλλον της οικογένειας σημειώνεται πως «το ασθενοφόρο άργησε 25 λεπτά να έρθει και δεν υπήρχε γιατρός κατά τη διάρκεια της σχολικής εκδήλωσης».

1
2
3

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Κώστας Καρυωτάκης, ανέφερε – πριν αποκαλυφθεί πως ο μικρός δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, «ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, είδα το παιδί να πέφτει. Αισθάνθηκε μια αδιαθεσία. Έπεσε στο προαύλιο. Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία. Στο Παίδων διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Εκεί που καθόταν με τους συμμαθητές του έπεσε».

Η ανακοίνωση του Παίδων

Το Παίδων «Αγία Σοφία», όπου διεκομίσθη το παιδί μετά τον τραυματισμό του, με ανακοίνωσή του έδωσε λεπτομέρειες για την κατάσταση του 10χρονου όταν έφτασε στο νοσοκομείο.

Ο ασθενής έφτασε «διασωληνωμένος και άσφυγμος», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ οι γιατροί προσπάθησαν επί 50 λεπτά να τον ανανήψουν.
«Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στη προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από Ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε».

Capture

Τι είπε στο CNN Greece o ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς επιβεβαίωσε στο CNN Greece ότι το παιδί δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι και τόνισε:

«Το παιδί μεταφέρθηκε από το σχολείο ως λιποθυμικό επεισόδιο. Προφανώς δεν είχαν καταλάβει στην αρχή. Στην νεκροτομή βρέθηκε ένα τραύμα στο κεφάλι και μία βολίδα στην κρανιακή κοιλότητα».

[asset type="embed" class="" title="Καλογριας " id="19275"

φωτογραφίες: EUROKINISSI, ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ