ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Θρήνος για τον 11χρονο Μάριο - Στα ίχνη του δράστη η ΕΛ.ΑΣ

Μενίδι: Θρήνος για τον 11χρονο Μάριο - Στα ίχνη του δράστη η ΕΛ.ΑΣ
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ολονύχτιες έρευνες πραγματοποίησε η ελληνική αστυνομία στην περιοχή των Αχαρνών αναζητώντας τον δράστη που σκότωσε με μια «αδέσποτη σφαίρα» τον 11χρονο μαθητή στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής, προκαλώντας πανελλήνιο σοκ από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα της περιοχής. 

Διακόσιοι πενήντα αστυνομικοί, διμοιρίες των ΜΑΤ, άνδρες της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή αναζητώντας τον δράστη, την ώρα που η οικογένεια θρηνεί και ετοιμάζεται να κηδεύσει το Σάββατο τον μικρό Μάριο.

4154277

Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά, 31 προσαγωγές ατόμων και 22 κατ΄ οίκον έρευνες, όπως επιβεβαίωσε στην τηλεόραση του Σκάι, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, σημειώνοντας πως οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και οι αρχές θα κάνουν το αδύνατον δυνατόν για εντοπιστεί και συλληφθεί ο δράστης.

Οι έρευνες των αστυνομικών εστιάζονται κυρίως στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κατά το πλείστον Ρομά, ενώ όλος ο χώρος ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή.

Επίσης, από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν επίσης κατασχεθεί 18 κάλυκες 9 mm, ένας κάλυκας 7,62 mm, επτά βολίδες πυροβόλου όπλου, επτά φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και επτά κάλυκες κυνηγετικού όπλου. Πολλοί από τους κάλυκες εντοπίστηκαν διάσπαρτοι στους δρόμους της περιοχής και σε χωράφια.

4

Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι της περιοχής

Η είδηση προκάλεσε την οργή των κατοίκων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να διαμαρτυρηθούν για την εκτίναξη της εγκληματικότητας. Εκατοντάδες πολίτες μιλούν για περιστατικά βίας κάθε μέρα, τα οποία βιώνουν και τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Ζητούν άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και των αστυνομικών αρχών για να μπορέσουν να νιώσουν και πάλι ασφαλείς.

menidi300

Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι οι διασκορπισμένοι καταυλισμοί Ρομά που βρίσκονται σε διάφορα σημεία των Αχαρνών.

Σημειώνεται πως η κηδεία του μικρού Μάριου θα γίνει στις 11 το πρωί στην Παναγίτσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ