ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Στον ανακριτή 23χρονος Ρομά - «Να ληφθούν τα αυστηρότερα μέτρα» ζητά ο Τόσκας (pics&vid)

Μενίδι: Στον ανακριτή 23χρονος Ρομά - «Να ληφθούν τα αυστηρότερα μέτρα» ζητά ο Τόσκας (pics&vid)

Στον ανακριτή οδηγείται ο 23χρονος Ρομά ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβολούσε άσκοπα στο Μενίδι και ενδεχομένως μία από τις  σφαίρες να προκάλεσε το θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου. Ο 23χρονος ομολόγησε στις αρχές ότι έριξε αδέσποτες σφαίρες με καραμπίνα, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν ευθύνεται για το θάνατο του μικρού μαθητή.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας ανέφερε ότι η σφαίρα ερρίφθη από πιστόλι των 9 χιλιοστών. «Ξέρουμε ότι ο πυροβολισμός, η βολίδα αυτή προήλθε από κάποιο πιστόλι 9 χιλιοστών και ψάχνουμε από εκεί και πέρα να δούμε ποιος πυροβόλησε. Η έρευνα συνεχίζεται, κάποια πράγματα είναι σε εξέλιξη. Δεν έχει βρεθεί το όπλο. Από ότι λένε οι αστυνομικοί δεν είναι καραμπίνα, είναι πιστόλι» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real Fm.

Παράλληλα ο υπουργός τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του νομικού καθεστώτος που αφορά την παράνομη οπλοχρησία και πρότεινε «αυστηρότερα μέτρα σε ότι αφορά την παράνομη οπλοχρησία και τις μπαλωθιές».

«Να ληφθούν τα αυστηρότερα μέτρα και να υπάρξει και κοινωνική κατακραυγή που χρειάζεται να υπάρξει και όχι ανοχή» υπογράμμισε.

4122010

(Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων του Μενιδίου και ερωτηθείς για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην περιοχή σημείωσε:

Ευτυχώς οι ψύχραιμοι άνθρωποι στην περιοχή είναι περισσότεροι από αυτούς που σκέφτονται εν θερμώ. Πιστεύω ότι θα εκτονωθεί η κατάσταση, όμως η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή στην περιοχή για να αποφευχθούν αντιδικίες και περιστατικά άλλα που δεν θέλουμε.

Καζάνι που βράζει το Μενίδι

Στους δρόμους βγήκαν το Σαββατοκύριακο οι κάτοικοι του Μενιδίου προκειμένου να εκφράσουν την απόγνωσή τους για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Το πρόβλημα της εγκληματικότητας ήρθε εκ νέου στην επιφάνεια με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι στο Μενίδι οι Ρομά δρουν ανεξέλεγκτα, γίνεται εμπόριο ναρκωτικών και ότι καθημερινά βρίσκουν κάλυκες στις αυλές των σπιτιών τους.

Το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκαν επεισόδια σε καταυλισμό Ρομά, ενώ είχαν προηγηθεί συγκρούσεις των κατοίκων της περιοχής με τις αστυνομικές δυνάμεις. Τα ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψη χημικών και οι Ρομά – κάνοντας επίδειξη δύναμης – πυροβολούσαν διαρκώς στον αέρα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περίπου 700 άτομα, κάτοικοι της περιοχής, ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Καράβου. Όταν έφτασαν στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών, κάποιοι που συμμετείχαν στην πορεία και αποκόπηκαν από αυτήν, μαζί με άλλα άτομα που βρίσκονταν από πριν στον παράδρομο της Αττικής Οδού, στην έξοδο της λεωφόρου Δημοκρατίας, κινήθηκαν προς τον οικισμό των Ρομά, με απειλητικές διαθέσεις.

Στο σημείο όμως υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες ανέκοψαν την πορεία τους. Αυτοί προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις και ένταση.

MENIDI100

Στο σημείο όμως υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες ανέκοψαν την πορεία τους. Αυτοί προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις και ένταση.

MENIDI200

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ τελικά απώθησαν τα άτομα, τα οποία δεν κατάφεραν να περάσουν προς τον οικισμό.

Μολότοφ και ένταση το βράδυ του Σαββάτου

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Μενίδι, λίγες ώρες μετά την κηδεία του 11χρονου Μάριου, η οποία έγινε σε ιδιαιτέρως βαρύ κλίμα.

Άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε δυο σπίτια και ένα κατάστημα που διατηρούν Ρομά και βρίσκονται πολύ κοντά στο σχολείο, που σημειώθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός του μικρού.

4154285

(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Την ώρα των μικροεπεισοδίων ήταν σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής για την κατάσταση ανομίας, που, όπως καταγγέλλουν, υπάρχει χρόνια στην περιοχή τους.

Από τις μολότοφ σημειώθηκαν υλικές ζημιές μικρής έκτασης, ενώ αυξήθηκαν στην περιοχή οι δυνάμεις της αστυνομίας.

4154290

(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ