ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για τη «Μπλε Φάλαινα»

Εισαγγελική παρέμβαση για τη «Μπλε Φάλαινα»
twitter/@L_DeGeorges

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας, Αρετή Τέγου, προχώρησε σε παρέμβαση για το διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» και τους κινδύνους που επιφέρει στην ζωή ανήλικων πολιτών.

Σε εκτέλεση της παραγγελίας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου, η κ. Τέγου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παρακαλούνται οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και όσοι έχουν την επιμέλεια ανηλίκων να επαγρυπνούν και σε περίπτωση που υποπτευτούν ότι κάποιος ανήλικος σχεδιάζει να συμμετάσχει στο παιχνίδι να έρθουν αμέσως σε επικοινωνία, είτε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε με τις κατά τόπους αστυνομικές Αρχές, είτε με τους εισαγγελείς.

Επίσης, με την ίδια ανακοίνωση, προτρέπονται οι ανήλικοι, σε περίπτωση που δεχθούν πρόσκληση-πρόκληση συμμετοχής στο συγκεκριμένο διαδικτυακό παιχνίδι, να απευθύνονται στους γονείς τους και να ενημερώνουν τις κατά τόπους αστυνομικές Αρχές, καθώς και τον εισαγγελέα.

Ακόμη, παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους μαθητές και τους γονείς για τους κινδύνους που διατρέχουν οι ανήλικοι από τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Το έγγραφο της εισαγγελέως έχει σταλεί στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον εισαγγελέα Εφετών Πάτρας, στις αστυνομικές Αρχές, στους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου, στον επιμελητή ανηλίκων Αμαλιάδας κ.ά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ