ΕΛΛΑΔΑ

Τι απαντά η ΔΕΗ για τις μεταθέσεις εργαζομένων από μονάδες που έκλεισαν

Τι απαντά η ΔΕΗ για τις μεταθέσεις εργαζομένων από μονάδες που έκλεισαν
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μια μετάθεση από καταργούμενη θέση είναι ευκαιρία απασχόλησης που προσφέρει η ΔΕΗ εξαιτίας ακριβώς του συγκεκριμένου χαρακτήρα της, επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης σε επιστολή-απάντηση προς την Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ που αντέδρασε και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τις μεταθέσεις εργαζομένων από μονάδες που έχουν παύσει να λειτουργούν.

Ο κ. Παναγιωτάκης τονίζει ακόμη ότι οι εργαζόμενοι που μετατίθενται, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, δεν ζουν μακριά από την κοινωνία και γνωρίζουν πολύ καλά τις καταστάσεις που επικρατούν. Σημειώνει ακόμη ότι κατανοεί το ενδιαφέρον για τα όποια προβλήματα δημιουργούνται στους εργαζομένους που μετακινούνται από τις μονάδες που έχουν παύσει να λειτουργούν, ωστόσο "μια κατάσταση, υποαπασχόλησης ή και μη απασχόλησης, κάθε άλλο παρά υγιής, επιβάλλεται επί τέλους να τερματιστεί, όπως αποφάσισε και το Δ.Σ."

Τονίζει τέλος ότι για την υλοποίηση της απόφασης εφαρμόζονται με σχολαστικότητα κοινωνικά και υπηρεσιακά κριτήρια ενώ έχουν γίνει εξαντλητικές διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα.

Το αίτημά της ΕΤΕ είναι να παγώσει η διαδικασία των μεταθέσεων, "ώστε να δοθεί εύλογος χρόνος για ουσιαστική συζήτηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων", υποστηρίζοντας ότι τελικά δεν θα χρειαστεί να γίνουν επειδή οι εργαζόμενοι μπορούν κάλλιστα να εργασθούν σε υπηρεσίες των Ν. Αττικής και Εύβοιας, σταματώντας ή περιορίζοντας υπερωρίες και εργολαβίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ