ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση χωρίς πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα προτείνει ο Μαυραγάνης

Παράταση χωρίς πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα προτείνει ο Μαυραγάνης
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Το μέγεθος του λάθους που έχει γίνει με τα παράβολα των 250 ευρώ που έχουν επιβληθεί σε τουλάχιστον 250.000 ιδιοκτήτες ΙΧ παραδέχτηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι είχε σύσκεψη στο υπουργείο, μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη στα ανασφάλιστα οχήματα, σημειώνοντας ωστόσο ότι πιο αρμόδιο είναι το υπουργείο Οικονομικών.

Η πρόταση του υπουργείου την οποία παρουσίασε στη σύσκεψη και θα τεθεί στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι να γίνει επικαιροποίηση της λίστας, με διασταύρωση, ώστε να βρεθούν ποια είναι τα ασφαλισμένα οχήματα.

Επιπλέον, προτείνει το υπουργείο Μεταφορών, να δοθεί η ευκαιρία σε όσους θέλουν να ασφαλίσουν το όχημά τους να το κάνουν εντός συγκεκριμένης διορίας και χωρίς να καταβάλουν το παράβολο των 250 ευρώ.

«Η πρόταση μου είναι να γίνει επικαιροποίησης της λίστας των ανασφάλιστων οχημάτων, να γίνει νέα διασταύρωση, με νέα ημερομηνία μετά τις 6 Ιουνίου, χωρίς πρόστιμο ή αλλιώς κατάθεση πινακίδων», ανέφερε ο υφυπουργός χαρακτηριστικά.

Μια τρίτη πρόταση είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες να διευκολύνουν τους ιδιοκτήτες ΙΧ δίνοντάς τους τη δυνατότητα καταβολής του ποσού σε δόσεις. Μάλιστα, όπως είπε ο υφυπουργός, η πρόταση είναι να θεσμοθετηθούν οι δόσεις στις Ασφαλιστικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ