ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Tο πρώτο αγωνιστικό Cliff Diving στον Άγιο Νικόλαο (pics)

Κρήτη: Tο πρώτο αγωνιστικό Cliff Diving στον Άγιο Νικόλαο (pics)
cna news

Η Κρήτη στέλνει προσκλητήριο σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στους ξένους επισκέπετες για να παρακολουθήσουν από κοντά το «Agios Nikolaos cliff diving 2017» το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του Καλοκαιριού στην Κρήτη.

Η διοργάνωση ξεκίνησε την Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 2 το μεσημέρι με την επίσημη προπόνηση ενώ το Σάββατο 1η Ιουλίου θα γίνουν οι προκριματικοί και την Κυριακή 2 Ιουλίου οι τελικοί. Όπως είπαν ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος σε δηλώσεις τους στην Περιφέρεια, πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, ο πρώτος επίσημος αγώνα που γίνεται στην Ελλάδα, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της World High Diving Federation και τοποθετεί την Κρήτη και την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του cliff diving.

agn3

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στην σπουδαιότητα των αγώνων δήλωσε: «Ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον Άγιο Νικόλαο, σε μια πανέμορφη πόλη της Κρήτης που συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, σε όλους τους φορείς που συμμετέχουν. Εμείς, αποδεικνύουμε για μια ακόμα φορά ότι στηρίζουμε κάθε μικρό ή μεγάλο αθλητικό γεγονός, γιατί σ’ ένα φυσικό χώρο όπως είναι η λίμνη Βουλισμένη στον Άγιο Νικόλαο, προχωρούμε στη διοργάνωση τέτοιων αθλητικών δραστηριοτήτων που αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση τόσο για τον Άγιο Νικόλαο όσο και για το νησί μας. Συγχαρητήρια κι ευχόμαστε του χρόνου ακόμα περισσότεροι αθλητές να προβάλουν αυτό τον πανέμορφο τόπο στο εξωτερικό».

cliff2

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός δήλωσε για την διοργάνωση των αγώνων: «Φέτος για πρώτη φορά έχουμε επίσημο αγώνα που συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της Παγκόσμιας ομοσπονδίας Καταδύσεων από Υψηλά Σημεία. Θεωρούμε ότι είμαστε μπροστά σε μια ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση, μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης, έτσι ώστε να προσθέσουμε ακόμα κάτι στο «καλάθι μας» ως στοιχείο του αθλητικού τουρισμού που προσπαθούμε ν’ αναδείξουμε στην Κρήτη. Είναι ένα σημαντικό γεγονός και συμμετέχουν αθλητές από την Βραζιλία μέχρι την Αυστραλία. Ως διοργανωτές θα έχουμε την ευκαιρία μαζί με το εντυπωσιακό αθλητικό θέαμα, να δείξουμε τον πολιτισμό με τις εκδηλώσεις και να αναδείξουμε το γεγονός ότι ο αστικός ιστός του Αγίου Νικολάου έχει ένα μοναδικό τοπίο όπως αυτό της λίμνης, αφού πουθενά στη χώρα ή και στον κόσμο, δεν υπάρχει ένα τέτοιο γεωλογικό περιβάλλον που να δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές να μετέχουν και ταυτόχρονα η πόλη να ζει μέσα σε αυτό το γεγονός».

Την διοργάνωση έχουν o Δήμος Αγίου Νικολάου, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καταδύσεων από Υψηλά σημεία (WHDF) και η Περιφέρεια Κρήτης.

cliff3

Η λίμνη

Η λίμνη Βουλισμένη αποτελεί σημείο αναφοράς του Αγίου Νικολάου, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης δημιουργώντας ένα μοναδικό φυσικό αμφιθέατρο ιδανικό ώστε οι κορυφαίοι καταδύτες να επιδείξουν τις ικανότητες τους.

Οι θεατές

To Cliff Diving είναι μια από τις πιο ριψοκίνδυνες και εντυπωσιακές αθλητικές διοργανώσεις του κόσμου που ανεβάζει την αδρεναλίνη, οπως διαπίστωσαν από την περσινή χρονιά οι 20.000 περίπου θεατες που παρακολούθησαν συνολικά το περσινό σόου.

Φέτος, οι διοργανωτές έχουν προσθέσει την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων από γιγαντοοθόνη που είναι τοποθετημένη πάνω στα βράχια της λίμνης κι από την οποία θα προβάλλονται οι καταδύσεις, τα αποτελέσματα και οι χορηγοί στήριξης της διοργάνωσης.

Διεθνής κάλυψη

Επίσης, τη φετινή διοργάνωση καλύπτουν μεγάλα αθλητικά ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ υπάρχει διπλή τηλεοπτική παραγωγή με 16 τηλεοπτικές κάμερες που θα βρίσκονται κάτω από το νερό, στον αέρα πάνω από τη λίμνη και σε διάφορα σημεία των αγωνιστικών χώρων για να αποτυπώσουν με ακρίβεια και ζωντάνια κάθε στιγμή έντασης, συγκίνησης και χαράς που προσφέρει το άθλημα.

Η κριτική Επιτροπή

Η φετινή διοργάνωση δεν αποτελεί μόνο ένα εντυπωσιακό σόου με τα ακροβατικά και τις βουτιές των αθλητών, αλλά και αγώνα στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cna news την πενταμελή κριτική επιτροπή που θα βαθμολογεί τους αθλητές μετέχουν και δύο Έλληνες Ολυμπιονίκες της συγχρονισμένης κατάδυσης, οι Θωμάς Μπίμης και Νίκος Συρανίδης.

Πρόγραμμα αγώνων και εκδηλώσεων

Παρασκευή 30 Ιουνίου

10.00 – 12.00

Προπόνηση Αθλητών

14.00 – 15.00

Εκμάθηση καταδύσεων σε μικρά παιδιά

18.30 – 20.30

Επίσημη Προπόνηση Αθλητών

20:30 – 22.00

Συναυλία Έντεχνης Μουσικής

με Γιώργο Γεροντή & Βαγγέλη Περράκη

agn1

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

10:00 – 12:00

Επίσημη Προπόνηση Αθλητών

14.00 – 15.00

Εκμάθηση καταδύσεων σε μικρά παιδιά

18.00 – 18.10

Παραδοσιακοί χοροί με τοπικά συγκροτήματα

Σχολή Χορού: Γιαννίκου-Ταμιωλάκη

Μουσική: Χρύσανθος Μακράκης –Ατσαλάκης Νεκτάριος

18.10 – 18.30

Έναρξη Αγώνων – Α΄ Ημέρα – Παρουσίαση αθλητών

18.30 – 18.45

ΓΥΝΑΙΚΕΣ – Πρώτη σειρά καταδύσεων (max. Βαθμό δυσκολίας 2.8)

18.45 – 19.30

ΑΝΔΡΕΣ – Πρώτη σειρά καταδύσεων (max. Βαθμό δυσκολίας 2.8)

19.30 – 19.45

ΓΥΝΑΙΚΕΣ – Δεύτερη σειρά καταδύσεων (χωρίς όριο βαθμός δυσκολίας)

19.45 – 20.30

ΑΝΔΡΕΣ – Δεύτερη σειρά καταδύσεων (χωρίς όριο βαθμός δυσκολίας)

20.30 – 21:00

Παραδοσιακοί χοροί με τοπικά συγκροτήματα

Σχολή Χορού: Γιαννίκου-Ταμιωλάκη

Μουσική: Χρύσανθος Μακράκης –Ατσαλάκης Νεκτάριος

agn2

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

10.00 – 12.00

Επίσημη Προπόνηση Αθλητών

17.50 – 18.00

Κρουστά ‘’Εν Ρυθμώ’’

Σχολή Χορού: Dance Project

18.00 – 18.30

Έναρξη Αγώνων – Β΄ Ημέρα – Παρουσίαση αθλητών

18.30 – 18.45

ΓΥΝΑΙΚΕΣ – Τρίτη σειρά καταδύσεων (max. Βαθμό δυσκολίας 3.8)

18.45 – 19.27

ΑΝΔΡΕΣ – Τρίτη σειρά καταδύσεων (max. Βαθμό δυσκολίας 3.8)

19.27 – 19.30

ZUMBA DANCING – WINNERS GYM & FUENTE

19.30 – 19.45

ΓΥΝΑΙΚΕΣ – Τέταρτη σειρά καταδύσεων (χωρίς όριο βαθμός δυσκολίας)

19.45 – 20.30

ΑΝΔΡΕΣ – Τέταρτη σειρά καταδύσεων (χωρίς όριο βαθμός δυσκολίας)

20:30 – 20.40

Σχολές Χορού: ALLEGRIA & Σ. ΜΑΥΡΟΦΟΡΟΥ

20.40 – 21.00

Βράβευση Αθλητών – Βράβευση Συν-διοργανωτών – Χορηγών

21.00 – 21.10

Δρώμενο με τους ερασιτέχνες αλιείς -Παρουσίαση Ρυθμικής Γυμναστικής- Γυμναστήριο Winners

21.10 – 21.45

Show καταδύσεων από τους αθλητές του Cliff Diving

21.45 – 22:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ