ΕΛΛΑΔΑ

Τσακνής σε Ραχήλ Μάκρη: Σκάσε! Σκάσε! Βγάλε επιτέλους τον σκασμό! (vid)

Τσακνής σε Ραχήλ Μάκρη: Σκάσε! Σκάσε! Βγάλε επιτέλους τον σκασμό! (vid)

«Θα βγάλετε το σκασμό επιτέλους; Βγάλτε το σκασμό. Σκάσε, σκάσε!» φώναξε ο Διονύσης Τσακνής στην πάντα επεισοδιακή Ραχήλ Μακρή, όταν κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του μνημείου της ΕΡΤ η κυρία Μακρή χαρακτήρισε την ΕΡΤ σκοτεινό εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης.

Ο Διονύσης Τσακνής προσπαθούσε να μιλήσει στο μικρόφωνο, κατά την διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του μνημείου «Μνήμες και χρέος» κατά του «μαύρου». Τον πρόεδρο της ΕΡΤ όμως, διέκοπτε η Ραχήλ Μακρή, φωνάζοντας παρατεταμένα: «είστε άνανδροι και ξετσίπωτοι που δεν δίνετε το λόγο σε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ΕΡΤ», θυμίζοντας προφανώς τον προσωπικό της αγώνα...

Capture1
Capture copy

Φανερά εκνευρισμένος ο κ. Τσακνής, φώναξε στη Ραχήλ Μακρή: «Θα βγάλετε το σκασμό επιτέλους, βγάλτε το σκασμό. Σκάσε, σκάσε». Η ίδια όμως αρνήθηκε... «Δεν θα σας κάνω το χατίρι να σκάσω» είπε η Ραχήλ Μακρή.

Ακολούθησε αναστάτωση με τον Διονύση Τσακνή να προσπαθεί να ολοκληρώσει τον λόγο του και την κυρία Μακρή να επιμένει στην άποψή της ότι η ΕΡΤ είναι σκοτεινό εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης που αρνείται να καλέσει στις εκπομπές της αυτούς που έδωσαν αγώνες για να μείνει ανοιχτή, Η Ραχήλ Μακρή χαρακτήρισε μάλιστα τους ομιλούντες "άνανδρους"...

«Στην ΕΡΤ δεν μπήκαν τανκς» προσπάθησε να πει ο κ. Τσακνής. "Μπήκατε όμως εσείς", ήταν η απάντηση της Ραχήλ Μακρή.

rahil ert1

Η πρώην βουλευτής Κοζάνης είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ το 2013. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα της πάνω στην καγκελόπορτα του ραδιομεγάρου.

Η ίδια η Ραχήλ Μακρή έβαλε το βίντεο στη σελίδα της στο Facebook με το παρακάτω κείμενο:

Θαυμάστε τον κ. Τσακνή, τον διορισμένο και πληρωμένο με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, αντιπρόεδρο της #ΕΡΤ, πως φέρεται όταν ακούει την αλήθεια, για την κατάντια της τηλεόρασης εργαλείου προπαγάνδας της καθεστωτικής κυβέρνησης #ΣΥΡΙΖΑ - #ΑΝΕΛ
#tsipras #kammenos #κυβέρνηση

Το Μμημείο: «Μνήμες και χρέος»

Το μνημείο φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς ο γλύπτης Κυριάκος Ρόκος στη μνήμη των 23 ανθρώπων (εργαζομένων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων) που στη διάρκεια της διετίας 2013 – 2015 έφυγαν από τη ζωή, από αιτίες που συνδέονταν άμεσα ή έμμεσα με το κλείσιμό της.

«Η μνήμη είναι ένα από τα πρωταρχικά συστατικά στοιχεία της πορείας του ανθρώπου στους αιώνες», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ και τονίζει ότι η απόφαση ελήφθη από τους εργαζόμενους γιατί «χρέος όλων μας είναι να θυμόμαστε τους αγώνες».

«Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να επιβουλεύεται το δικό μας μέλλον και τη λειτουργία της ΕΡΤ, δεν επιτρέπουμε σε κανένα να βάζει «μαύρο» στη δημοκρατία και στις ζωές μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά της ΠΟΣΠΕΡΤ ο Τάσος Τριανταφύλλης και εκ μέρους της ertopen ο Μιχάλης Μεσσήνης, απένειμαν τιμητικές πλακέτες στο γλύπτη Κυριάκο Ρόκο, ο οποίος δήλωσε ότι «πρέπει το άνοιγμα της ΕΡΤ να γίνει πιο μεγάλο για να δικαιωθούμε όλοι όσοι αγωνιστήκαμε για να ανοίξει και πάλι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ