ΕΛΛΑΔΑ

Αυτές είναι οι κατάλληλες παραλίες στη Βόρεια Πελοπόννησο

Αυτές είναι οι κατάλληλες παραλίες στη Βόρεια Πελοπόννησο
EUROKINISSI

Τα αποτελέσματα μια μεγάλης έρευνας 37 χρόνων δίνει στη δημοσιότητα το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών. 34 παραλίες της Βόρειας Πελοποννήσου όπου οι πολίτες μπορούν να κολυμπάν άφοβα και χωρίς να βάζουν σε κίνδυνο την δική τους υγεία αλλά και την υγεία των παιδιών.

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), συνεχίζει τη μεγάλη έρευνα που πραγματοποιεί εδώ και 37 χρόνια κάθε καλοκαίρι και αφορά την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε πολυσύχναστες παραλίες της Ελλάδας. Σήμερα δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα σε νερά κολύμβησης για 34 παραλίες της Βορείου Πελοποννήσου και σε 2 σημεία με νερό ανθρώπινης κατανάλωσης .

Η μεγάλη έρευνα που αφορά τις παραλίες άρχισε τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί στα μέσα του Ιουλίου. Το ΠΑΚΟΕ θα δίνει σταδιακά στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες των νερών κολύμβησης στις παραλίες, για να μπορούν να γνωρίζουν οι πολίτες που μπορούν να κολυμπούν ελεύθερα χωρίς να βάζουν την υγεία την δική τους και των παιδιών τους σε κίνδυνο.

a
2b
3vv

3

Οι δειγματοληψίες αυτές, γίνονται από επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ, χημικούς και βιολόγους.

Από κάθε σημείο (παραλία ή βρύση), συλλέγονται δείγματα νερού. Στη συνέχεια τα δείγματα αυτά, μεταφέρονται σε ψυγείο και με απόλυτη ασφάλεια στα πιστοποιημένα εργαστήρια που διαθέτει το ΠΑΚΟΕ και γίνονται οι αναλύσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ