ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται εντατικά η αποκομιδή των απορριμμάτων στον Πειραιά

Συνεχίζεται εντατικά η αποκομιδή των απορριμμάτων στον Πειραιά
EUROKINISSI/Φωτογραφία αρχείου

Εντατικά συνεχίζεται στις πέντε δημοτικές κοινότητες της πόλης του Πειραιά, η αποκομιδή των σκουπιδιών μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Πέμπτη 29 Ιουνίου.

Ήδη έως και το πρωί της Δευτέρας, είχαν μαζευτεί από τα συνεργεία του δήμου Πειραιά 1.267.480 κιλά απορριμμάτων από τους δρόμους της πόλης.

Έως και αυτή την ώρα, έχουν απομακρυνθεί από τους δρόμους της πόλης 50% και πλέον των απορριμμάτων και γίνονται προσπάθειες, ώστε τις επόμενες τρεις ημέρες να επανέλθει η πόλη στους φυσιολογικούς ρυθμούς.

Υπολογίζεται ότι τις 10 ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων είχαν συσσωρευτεί περισσότεροι από 2.000 τόνοι σκουπιδιών στον Πειραιά, χωρίς να υπολογίζονται τα επιπλέον σκουπίδια των 4 τελευταίων ημερών.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, σε σχετικές δηλώσεις τόνισε πως η διεύθυνση Καθαριότητας καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες, προκειμένου η πόλη να ξαναγίνει καθαρή και εξήγησε πως η αποκομιδή των σκουπιδιών «δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη», αφού πρόκειται για την αποκομιδή πάνω από 2.500 τόνων σκουπιδιών.

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως και συμμερίζομαι την αγωνία των δημοτών, προκειμένου να τελειώσει γρήγορα αυτή η ιστορία και να ξαναγίνει ο Πειραιάς καθαρός» δήλωσε ο κ. Καλογερόγιαννης, προσθέτοντας πως αυτή είναι και η επιδίωξη της δημοτικής Αρχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ