Πειθαρχική δίωξη στον πρόεδρο των ειδικών φρουρών για τις δηλώσεις περί Εξαρχείων
Πηγή: ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΟΣ/EUROKINISSI/Φωτογραφία αρχείου

Σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα χρονικά του συνδικαλισμού στην Ελληνική Αστυνομία προχώρησε η ηγεσία της Κατεχάκη όπως αποκαλύπτει σήμερα με επίσημη ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ειδικών Φρουρών.

Συγκεκριμένα καλείται σε πειθαρχικό έλεγχο με το ερώτημα της απόλυσης, ο πρόεδρος Βασίλης Ντούμας με αφορμή δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Εξαρχείων.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά :

"Σε έκτακτη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. , αναφορικά με την κίνηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του Προέδρου του, για δηλώσεις του στα πλαίσια Συνδικαλιστικής έκφρασης με απειλή επιβολής ανώτερης πειθαρχικής ποινής (Αργία με απόλυση ή αργία με πρόσκαιρη παύση), ομόφωνα αποφάσισε τα εξής :

1) Καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την ολοκληρωτική προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου, υγιούς και μαχόμενου Συνδικαλιστικού λόγου.

2) Οι δηλώσεις του Προέδρου εξέφραζαν απολύτως και χωρίς καμία παρέκκλιση την ψηφισμένη θέση του Σωματείου αναφορικά με την απαγορευμένη εκδήλωση των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων αλλά και την εγκληματική ανοχή της πολιτείας και του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη απέναντι στα "άβατα" και το "κράτος " των Εξαρχείων.

3) Εκφράζει την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση στο πρόσωπο του Προέδρου.-

4) Δηλώνει ότι δεν θα διολισθήσει σε κανένα πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης από την άκαιρη, ακραία επίδειξη ισχύος των πολιτικών προϊσταμένων , όταν μάλιστα διακυβεύονται καθημερινά η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων αλλά και η ασφάλεια και εσωτερική ειρήνη των πολιτών."

Μάλιστα η ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι πίσω από την απόφαση για τον πειθαρχικό έλεγχο βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

5) Συνιστά στον υποκινητή της πειθαρχικής δίωξης, Υπουργό Προστασίας του πολίτη να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του και να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του "αβάτου " στην Αττική και να αφήσει ανεμπόδιστα τα Συνδικάτα και τους εκπροσώπους τους να ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους, εξυπηρετώντας τα μέλη τους και το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς τους και Νόμους.

Τέτοιες ακραίες τακτικές δεν αποτελούν προϊόν πολιτικής ή συνδικαλιστικής απειρίας που τόσο συχνά επικαλείται ο κ. Υπουργός, αλλά μάλλον αποτυπώνουν την ποιότητα της Δημοκρατικής του συνείδησης σε συνδυασμό με μια έκφραση αλαζονικής συμπεριφοράς"

Μιλώντας στο CNN Greece ο Βασίλης Ντούμας ανέφερε ότι " αποτελεί τιμή για έναν συνδικαλιστή να ελέγχεται πειθαρχικά για ένα θέμα που αποτελεί πληγή για την κοινωνία και την αστυνομία. Στα Εξάρχεια έχουμε θρηνήσει θύματα όπου καθημερινά καίγονται αστυνομικοί στο βωμό του καθήκοντος "

Διαβάστε επίσης