ΕΛΛΑΔΑ

Θελξινόη Λουκίδου: Η αριστούχος με την κιθάρα (vid)

Θελξινόη Λουκίδου: Η αριστούχος με την κιθάρα (vid)
eurokinissi/CNN Greece/ Facebook

«Η κιθάρα για μένα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου. Δεν μπορώ να με φανταστώ χωρίς αυτήν» λέει στο CNN Greece, η αριστούχος Θελξινόη Λουκίδου.

Η ζωή της ήταν πάντα πλημμυρισμένη με μουσική. Η κιθάρα την βοήθησε να μείνει εστιασμένη στο στόχο που είχε θέσει για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Η βαθμολογία της στα περισσότερα μαθήματα που έδωσε στις πανελλήνιες ήταν 19,5. Τα 19.300 μόρια που συγκέντρωσε την έφεραν ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων.

Η 18χρονη Ινώ, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, αντιμετωπίζει την επιτυχία της με ταπεινότητα:

«Το ότι πέρασα δεν σημαίνει και κάτι για το μέλλον, ελπίζω να τα καταφέρω σε ό,τι επιλέξω» μας λέει.

14906858 1795987313951888 6636460291302636752 n

Πηγή:Facebook

Τον τελευταίο χρόνο αφιέρωνε πολλές ώρες στο διάβασμα όμως δεν παραμελούσε τον εαυτό της, ούτε τους φίλους της. Συνέχιζε να κάνει όλα όσα την ευχαριστούν, έτσι γέμιζε μπαταρίες και προχωρούσε.

«Διάβαζα αρκετά, ήμουν συγκεντρωμένη πάντα. Δεν είχα κενά από προηγούμενες τάξεις. Από την άλλη προσπαθούσα να τα κανονίσω έτσι ώστε να έχω πολύ ελεύθερο χρόνο για μένα, να πηγαίνω βόλτα και φυσικά για να παίζω κιθάρα» λέει η Ινώ, η οποία μας περιγράφει πόσο την βοήθησε αυτό το πρόγραμμα που ακολούθησε την ώρα των εξετάσεων:

«Αν πάω να δώσω με καθαρό μυαλό, θα αποδώσω πολύ καλύτερα ενώ αν διάβαζα 24 ώρες το 24ωρο θα ήμουν πηγμένη και τελικά μπορεί να κόλλαγα. Το να έχεις καθαρό μυαλό είναι το πιο σημαντικό.»

Από 6 ετών άρχισε να παίζει κιθάρα. Όσο τα χρόνια περνούσαν, τόσο μεγάλωνε η αγάπη της γι’ αυτό το όργανο αλλά και γενικότερα για την μουσική.

Όταν τελείωσε το δημοτικό σχολείο οι γονείς της σκέφτηκαν ότι το καταλληλότερο γυμνάσιο και λύκειο για εκείνη θα ήταν ένα μουσικό.

Η Ινώ έδωσε εξετάσεις στο Πειραματικό Μουσικό σχολείο Παλλήνης και φυσικά έγινε δεκτή.

Έτσι παράλληλα με τα μαθήματα που κάνουν και οι υπόλοιποι μαθητές στα γενικά γυμνάσια και λύκεια, εκείνη μάθαινε αρμονία και διάφορα μουσικά όργανα.

Πολλοί θα περίμεναν να ακολουθήσει σπουδές σχετικές με την μουσική, όμως η 18χρονη αριστούχος έχει τα μάτια της στραμμένα στις θετικές επιστήμες.

«Θα ήθελα να σπουδάσω κάτι που δεν έχει σχέση με την μουσική, ας πούμε μαθηματικά, αυτό σκέφτομαι αλλά παράλληλα θα συνεχίσω σίγουρα τις σπουδές μου στην κιθάρα, μέχρι επαγγελματικό επίπεδο ίσως», λέει η Ινώ, και μας μιλά για τη διασύνδεση των αριθμών με τις νότες:

«Υπάρχει σύνδεση με τα μαθηματικά. Η σκέψη που απαιτούν τα μαθηματικά για να προχωρήσω μ' έχει βοηθήσει στην κιθάρα και γενικά στη ζωή μου. Παράλληλα ο κόπος που χρειάζεται για την κιθάρα με βοηθά ώστε να έχω ένα πιο ανοικτό μυαλό και με βοηθά στα μαθηματικά και στα υπόλοιπα μαθήματα».

Όταν την ρωτήσαμε τι θα κάνει στην περίπτωση που κληθεί να αφήσει την κιθάρα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σχολής που θα επιλέξει, το πρόσωπο της συννέφιασε :

«Πραγματικά δεν θέλω να βρεθώ σε αυτή την θέση» μας είπε.

35037 1705095126374441 8201366254609197507 n

πηγή: Facebook

Η κιθάρα για την Ινώ είναι ένας τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων της, της χαράς και της λύπης.

Ορισμένες φορές παίζει μουσική για τους φίλους της και τραγουδάει μαζί τους όμως επειδή η σχέση της με την κιθάρα είναι πιο εσωτερική προτιμά να παίζει όταν είναι μόνη της.

Οδηγίες προς «ναυτιλομένους» από την 18χρονη Ινώ

Συμβουλή προς μαθητές που προετοιμάζονται για πανελλήνιες:

«Να κρατάνε χρόνο για τον εαυτό τους, να μην διαβάζουν ατελείωτες ώρες, να ακούνε μουσική, να κάνουν κάτι για να σπάει το αυστηρό πρόγραμμα των μαθημάτων.»

Συμβουλή προς τους γονείς των μαθητών:

«Οι γονείς να μην πιέζουν τα παιδιά, να τα αφήσουν να πάνε προς την κατεύθυνση που θέλουν. Να μην τα αναγκάσουν να κάνουν κάτι γιατί τελικά δεν θα είναι ευτυχισμένα και δεν θα το κάνουν καλά.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ