Αθωώθηκε 52χρονη για τον φόνο 45χρονου μετά από άγριο καυγά
Πηγή: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ομόφωνα αθωώθηκε μία 52χρονη, η οποία κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενη για τη δολοφονία 45χρονου, ύστερα από μεταξύ τους συμπλοκή. Το δικαστήριο έκρινε ότι η γυναίκα -μητέρα τριών παιδιών- βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα.

Το συμβάν διαδραματίστηκε τον Ιούλιο του 2012 σε διαμέρισμα που της είχε παραχωρήσει φίλος της, ο οποίος απουσίαζε, επί της οδού Καπετάν Άγρα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης. Εκεί, η 52χρονη έκανε χρήση ναρκωτικών μαζί με τον 45χρονο, ο οποίος φαίνεται ότι την προμήθευε με ουσίες.

Όπως περιέγραψε η ίδια στο δικαστήριο, ευρισκόμενος σε κατάσταση «βαριάς ντόπας» εκείνος άρχισε να την κατηγορεί ότι δήθεν κάλεσε την αστυνομία.

Όταν η κατηγορούμενη αρνήθηκε ότι έπραξε κάτι τέτοιο ακολούθησε διαπληκτισμός, ενώ, στη συνέχεια, ο 45χρονος άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο με το οποίο της επιτέθηκε. Κατά τη συμπλοκή, η κατηγορούμενη δέχθηκε οκτώ μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματος, ενώ η ίδια άρπαξε άλλο μαχαίρι και κατάφερε στον άνδρα χτύπημα στην τραχηλική περιοχή, το οποίο αποδείχθηκε θανάσιμο. Γείτονες άκουσαν τη φασαρία και ειδοποίησαν την αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο εντόπισαν τον άνδρα και τη γυναίκα στη βεράντα του διαμερίσματος μέσα σε λίμνη αίματος. Μετά τη σύλληψή της είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Απευθυνόμενη σε δικαστές και ενόρκους, η 52χροη περιέγραψε με τρεμάμενη φωνή αναλυτικά όσα είχαν συμβεί εκείνη την ημέρα, λέγοντας χαρακτηριστικά «κινδύνευσε η ζωή μου», ενώ υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα. Όπως πρόσθεσε, εδώ και έναν χρόνο εργάζεται, ενώ προσκόμισε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο συμμετέχει σε θεραπευτικό πρόγραμμα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ.

Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε να την αθωώσει για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που της είχε αποδοθεί, κρίνοντας ότι βρισκόταν σε άμυνα, υπερασπιζόμενη τον εαυτό της από την επίθεση που δέχθηκε.

Διαβάστε επίσης