ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Σε κατανάλωση τοξικών μανιταριών αποδίδεται ο θάνατος της Ρωσίδας τουρίστριας

Ηράκλειο: Σε κατανάλωση τοξικών μανιταριών αποδίδεται ο θάνατος της Ρωσίδας τουρίστριας
ΦΩΤΟ EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον θάνατο της Ρωσίδας τουρίστριας που βρίσκονταν για διακοπές στο Ηράκλειο της Κρήτης, με νέα στοιχεία να αποδίδουν τον θάνατό της, καθώς και τη νοσηλεία του συζύγου της στη ΜΕΘ, σε κάποια δηλητηριώδη τοξίνη, που δεν αποκλείεται να έχει σχέση και με την κατανάλωση κάποιου 'επικίνδυνου' μανιταριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κρήτη TV, που επικαλείται η ιστοσελίδα neakriti.gr, το ζεύγος έπαθε δηλητηρίαση με τα συμπτώματα και τις επιπτώσεις να παρουσιάζονται όταν πλέον είχαν φτάσει στην Κρήτη μαζί με τα παιδιά τους, χωρίς τα θύματα να μπορέσουν να εξηγήσουν σε κανένα την κατάσταση τους.

Η υπόθεση μυστήριο άρχισε να εκτυλίσσεται το περασμένο Σάββατο όταν η οικογένεια έφτασε σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου όπου έκαναν διακοπές τα τελευταία χρόνια.

Την Κυριακή η 41χρονη μητέρα έφαγε πρωινό μαζί με τη 14χρονη κόρη της και των 3 ετών γιο της και επέστρεψαν στο δωμάτιο τους. Λίγο αργότερα ένιωσε αδιαθεσία και ζήτησε από τη μικρή να καλέσει βοήθεια. Μέχρι όμως να φτάσει γιατρός στο δωμάτιο είχε αφήσει ήδη την τελευταία της πνοή.

Την ώρα εκείνη δεν βρισκόταν στο σημείο ο σύζυγος καθώς είχε πάρει τον γιό του και είχε φύγει για λίγο από το δωμάτιο. Όταν επέστρεψε, αποφασίστηκε να μεταφερθεί για εξέταση στο ΠΑΓΝΗ, όμως μέσα σε λίγες ώρες η κατάσταση του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση με συνέπεια να διασωληνωθεί και να παραμένει σε καταστολή.

Προσβλήθηκαν από θανατηφόρα τοξίνη

Σύμφωνα με τον κ. Τσατσάκη, καθηγητή τοξικολογίας και επικεφαλής του εργαστηρίου Ιατροδικαστικών επιστημών, τα θύματα είχαν προσβληθεί από θανατηφόρα τοξίνη που τους προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Οι ρωσικές αρχές, αποδίδουν τη δηλητηρίαση σε ακατάλληλα μανιτάρια που φαίνεται να κατανάλωσαν οι γονείς πριν αναχωρήσουν, με συνέπεια τις παραισθήσεις που οδήγησαν αρχικά τον 45χρονο στο ΠΑΓΝΗ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Οι γιατροί στη ΜΕΘ επιχειρούν να μειώσουν την καταστολή για να ελέγξουν αν έχει πιθανότητες επιβίωσης ωστόσο οι βλάβες από τις ισχυρές τοξίνες όταν εκδηλωθούν θεωρούνται μη αναστρέψιμες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ