ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιό Φάληρο: Σπείρα διαρρηκτών δεν πτοήθηκε από το φρικιαστικό θέαμα που αντίκρισε

Παλαιό Φάληρο: Σπείρα διαρρηκτών δεν πτοήθηκε από το φρικιαστικό θέαμα που αντίκρισε
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η περίπτωση της σύλληψης μιας σπείρας διαρρηκτών αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του ποσό αδιάφορη, σε σημείο βαρβαρότητας, είναι η αξία του ανθρώπου για ορισμένους κακοποιούς που εισβάλουν στα σπίτια ακόμη και για λίγα ευρώ.

Η συγκεκριμένη συμμορία βρέθηκε μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα καθώς αντίκρισε έναν σκελετό μόλις μπήκε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο. Ήταν το πτώμα του 85χρόνου ιδιοκτήτη που είχε βρει το θάνατο από παθολογικά αίτια. Και όμως, η εικόνα του πτώματος σε προχωρημένη σήψη δεν σόκαρε καθόλου τους ληστές που εντελώς αδιάφοροι για τα όσα αντίκρυζαν, συνέχισαν να ψάχνουν στο διαμέρισμα για να αρπάξουν ότι πολυτιμότερο μπορούσαν.

Πρόκειται για δυο Έλληνες και έναν Ρουμάνο που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας καθώς είχαν αφήσει στο διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Οι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών που ερευνούσαν τα αίτια του θανάτου του ηλικιωμένου εντόπισαν τα στοιχεία και έφτασαν στη συμμορία καθώς ο Ρουμάνος ήταν σεσημασμένος και στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για κλοπές και διαρρήξεις.

Το ακόμα πιο ανατριχιαστικό είναι ότι τα μέλη της σπείρας δεν δίστασαν να παραδεχτούν ότι συνέχισαν κανονικά τη διάρρηξη παρά το γεγονός ότι βρισκόταν μέσα στο σπίτι ο σκελετός του ιδιοκτήτη.

Και δεν ήταν μόνο αυτό, καθώς οι διαρρήκτες είπαν στις Αρχές ότι παρακολουθούσαν την επικαιρότητα και σε οποίο διαμέρισμα διαπίστωναν ότι ο ιδιοκτήτης είχε βρεθεί νεκρός, δεν δίσταζαν να αφήνουν να περάσουν λίγες ημέρες και μετά έκαναν διάρρηξη στο διαμέρισμα καθώς θα μπορούσαν να πάρουν ότι θέλουν και φυσικά κανένας να μην τους καταγγείλει.

Παραδέχτηκαν ότι η τελευταία φορά που το έκαναν ήταν σε ένα διαμέρισμα στην οδό Μάρνη, στις 5 Απριλίου του 2017, όπου τελικά δεν τα κατάφεραν γιατί το σπίτι ήταν στον τελευταίο όροφο της πολυκατοικίας.

Οι αστυνομικοί όταν συνέλαβαν τους κακοποιούς άκουγαν με το στόμα ανοιχτό να τους περιγράφουν με πόση ψυχραιμία είχαν μπει στο διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου και μάλιστα παραδέχτηκαν ότι έμειναν αρκετή ώρα στο εσωτερικό του σπιτιού χωρίς κανένας από τους δράστες να νοιώσει άβολα ή να πει στους υπόλοιπους να φύγουν από το διαμέρισμα που βρισκόταν νεκρός ο ιδιοκτήτης του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ