ΕΛΛΑΔΑ

Οι κουκουλοφόροι της Ερμού προειδοποιούν για νέα «χτυπήματα» (vid)

Οι κουκουλοφόροι της Ερμού προειδοποιούν για νέα «χτυπήματα» (vid)
ΕUROKINISSI

Την ευθύνη για τους βανδαλισμούς σε καταστήματα της Ερμού, ανέλαβαν με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι «συμμετέχοντες/χουσες στα γεγονότα της Ερμού».

Στο κείμενο τους, αναφέρουν ότι έπειτα από την απόφαση του Εφετείου για συνέχιση της κράτησης Ηριάννας και Περικλή, αποφασίστηκε δια στόματος, η συγκέντρωση αλληλεγγύης.

«Υπήρξε προσέλευση τουλάχιστον 800 συντρόφων από το φάσμα του Α/Α κινήματος και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς εντός μόλις 3 ωρών για στόμα με στόμα προπαγάνδιση της συγκέντρωσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια προχωρούν σε απειλές προς πάσα κατεύθυνση, προειδοποιώντας πως θα υπάρξουν και άλλα παρόμοια περιστατικά σαν αυτά που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας.

«Πλέον πρέπει να γίνει κατανοητό προς κάθε κατεύθυνση πως κάθε ώρα, κάθε μέρα που η Ηριάννα και ο Περικλής βρίσκονται φυλακή θα είναι ημέρα ασύμμετρου κόστους.

Αλήθεια υπάρχει καμία αυταπάτη ότι με 2 ανθρώπους φυλακή για τις κοινωνικές τους σχέσεις, η τουριστική βιομηχανία της Αθήνας θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά;

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει».

Καρέ καρέ οι βανδαλισμοί στην Ερμού

Τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα, έπειτα από την δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της Ηριάννας, καταγράφονται σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, κατά τη διάρκεια της πορείας ομάδα κουκουλοφόρων έγραψαν συνθήματα σε τοίχους, ενώ στη συνέχεια, με ρόπαλα, σφυριά και πέτρες, έσπασαν τζαμαρίες σε καταστήματα της Ερμού, προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Ακολουθεί το βίντεο από τα σοβαρά επεισόδια το βράδυ της Δευτέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ