ΕΛΛΑΔΑ

To υπουργείο Περιβάλλοντος για τα νερά κολύμβησης στη χώρα μας

To υπουργείο Περιβάλλοντος για τα νερά κολύμβησης στη χώρα μας
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Εξαιρετικά είναι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της χώρας που έκανε η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πάνω από το 99% των ελληνικών υδάτων κολύμβησης είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Η αξιολόγηση έγινε σε 1507 σημεία (ακτές κολύμβησης), εκ των οποίων 2 σε εσωτερικά ύδατα – σε λίμνες – από το σύνολο των 1542 σημείων που παρακολουθούνται.

Τριαντά τέσσερα από τα υπολειπόμενα σημεία παρακολούθησης δεν αξιολογήθηκαν καθώς εντάχθηκαν στο δίκτυο παρακολούθησης για πρώτη φορά το έτος 2015 και προς το παρόν απουσιάζουν τα απαραίτητα στατιστικά στοιχεία (ελάχιστος αριθμός δειγμάτων) που απαιτεί η Οδηγία 2006/7/ΕΚ. Το άλλο ένα δεν αξιολογήθηκε, καθώς η μετάβαση στην ακτή ήταν επικίνδυνη.

Ειδικότερα:

1496 σημεία (99.27%) ταξινομούνται στην κατηγορία «εξαιρετικής ποιότητας»,

10 σημεία (0,66%) χαρακτηρίζονται ως «καλής ποιότητας»,

1 σημείο(0.07%) χαρακτηρίζεται ως «επαρκούς ποιότητας»,

κανένα σημείο ως «ανεπαρκούς ποιότητας».

Τα αποτελέσματα παρακολούθησης των υδάτων, που μπορείτε να δείτε αναλυτικά στις ιστοσελίδες http://www.bathingwaterprofiles.gr και http://www.ypeka.gr, έχουν ήδη σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος σε σχόλιο του για τα αποτελέσματα τονίζει πως καταδεικνύουν την σταθερά υψηλή ποιότητα των υδάτων κολύμβησης της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ