ΕΛΛΑΔΑ

Ανέγερση έξι «πύργων» ύψους 200 μέτρων στην Αθήνα

Ανέγερση έξι «πύργων» ύψους 200 μέτρων στην Αθήνα
Eurokinissi

Έξι νέα κτίρια ύψους 200 μέτρων αναμένεται να "κοσμήσουν" στο μέλλον τους αιθέρες της πρωτεύουσας. Η κατασκευή τους είναι μέρος της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό.

Ο αρχικός προϋπολογισμός της κατασκευής ανέρχεται στα 6,7 δισ. ευρώ, όπως ορίζεται στην Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική», ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τα εξής κτήρια: πολυδύναμο κέντρο πολλαπλών λειτουργιών και εκδηλώσεων (metropolitan park arena), ψηλό κτήριο κατοικιών στη μαρίνα (marina residential tower), κτήριο γραφείων στην περιοχή προς πολεοδόμηση ΑΠ-4 (office tower), κτήριο ξενοδοχείου στην περιοχή προς πολεοδόμηση ΑΠ-4 (hotel tower), κτήριο αναψυχής με καζίνο στη ζώνη ανάπτυξης: ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα (integrated resort tower), κτίριο κατοικιών στην περιοχή προς πολεοδόμηση ΑΠ-2: ψηλό κτήριο μικτών χρήσεων (promenade residential tower).

Στόχος της κατασκευής τους είναι η αναβάθμιση της ζωής στην ευρύτερη περιοχή με την ανάπτυξη ενός εκτεταμένου μητροπολιτικού χώρου πρασίνου και αναψυχής μέσα σε ένα νέο και ελκυστικό κοσμοπολίτικο κέντρο με χρήσεις κατοικίας, εμπορίου και αναψυχής, που θα προσελκύσει κατοίκους, επιχειρηματίες και Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ