ΕΛΛΑΔΑ

H περιοχή της Ελλάδας που καταγράφεται μείωση των πυρκαγιών

H περιοχή της Ελλάδας που καταγράφεται μείωση των πυρκαγιών
Reuters

Μείωση των πυρκαγιών της τάξης του 80% συγκριτικά με το περσινό καλοκαίρι έχουμε στην Κεντρική Μακεδονία σύμφωνα με τον διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας Κώστα Πουλτίδη.

Όπως ο ίδιος δήλωσε, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM", η "χρονιά χαρακτηρίζεται καλή και ήσυχη και ευχήθηκε να συνεχίσει έτσι και τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο."

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής σήμερα είναι αυξημένος, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με την πυροσβεστική να εστιάζεται κυρίως στην περιοχή του Σέιχ για την Θεσσαλονίκη και στα μέρη όπου φιλοξενείται ο μεγαλύτερος όγκος των τουριστών για την Χαλκιδική.

Ο κ. Πουλτίδης συνέχισε λέγοντας πως η πυροσβεστική διαθέτει περισσότερα περιπολικά φέτος εφαρμόζοντας αυξημένα μέτρα πυροπροστασίας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Μάλιστα, προέτρεψε τους εκδρομείς και τους κατοίκους των περιοχών αυτών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και παρατηρητικοί ιδιαίτερα σήμερα, λόγω των ισχυρών ανέμων που υπάρχουν στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα:

-Να προσέχουν τις μετακινήσεις τους και τη χρήση μηχανημάτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.

-Να αποφεύγουν τη χρήση γυμνής φλόγας, δηλαδή σε καμία περίπτωση να μην πετάνε αποτσίγαρα.

-Οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή από τις αρχές Μαΐου μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, απαγορεύεται να καίνε τα ξηρά χόρτα από τις αυλές τους.

-Σχετικά με τις παράνομες χωματερές, πρέπει οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να πετάνε έπιπλα και ότι άλλο τους περισσεύει σε ρεματιές και χαράδρες.

-Οι αγρότες να μην καίνε λόγω του αέρα τα υπολείμματα των καλλιεργειών τους, διότι η φωτιά μπορεί να επεκταθεί και στις δασικές εκτάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ