ΕΛΛΑΔΑ

Η οργισμένη ανάρτηση της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη για την ακύρωση της συναυλίας του

Η οργισμένη ανάρτηση της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη για την ακύρωση της συναυλίας του
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επίθεση κατά του δήμου Ναυπάκτου εξαπέλυσε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, με αφορμή την ακύρωση της συναυλίας του πατέρα της που ήταν προγραμματισμένη για απόψε το βράδυ στο Κάστρο του Αντιρρίου.

Η επετειακή συναυλία, αφιερωμένη στο «χτίσιμο γεφυρών» μεταξύ των ενεργών μελών κάθε τοπικής κοινωνίας, θα γινόταν με δωρεάν είσοδο με τη συμμετοχή της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» και τους τραγουδιστές Πέγκυ Ζήνα και Άκης Δείξιμος.

Ωστόσο, ακυρώθηκε γιατί παρότι ελήφθη η σχετική άδεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), ο Δήμος Ναυπακτίας δεν έδωσε τελικά τη σχετική άδεια.

Όπως μεταδίδει το tempo24.gr, η συναυλία έπεσε «θύμα» της κόντρας που έχει ξεκινήσει μεταξύ του Δήμου Ναυπακτίας και της Γέφυρας Α.Ε. που διαχειρίζεται την Κοινοπραξία της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης».

Αφορμή για αυτή την κόντρα και τις επιθέσεις, έχει σταθεί η τιμολογιακή πολιτική της Γέφυρας με τον Δήμο Ναυπακτίας να ζητά επιμόνως τους τελευταίους μήνες, αλλαγές στα διόδια και στις τιμές ιδίως για τους μόνιμους κατοίκους της πόλης του. Μάλιστα έχει συσταθεί και διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου η οποία έχει κάνει σειρά συναντήσεων με τους υπευθύνους της Γέφυρας, δίχως να υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Πέρα από την ανακοίνωση της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» που κάνει λόγο για μεγάλη απρέπεια προς τον μεγάλο και αγαπητό Έλληνα Μίκη, η ίδια η κόρη του Μαργαρίτα με μια σκληρή ανάρτησή της στη σελίδα της στο facebook μιλά για «λογοκρισία από τον Δήμο Ναυπακτίας, όπως η Χούντα, από την εποχή της Χούντας».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ