ΕΛΛΑΔΑ

Προκαταρκτική εξέταση για τις αναφορές περί μεγάλου σεισμού στην Κρήτη

Προκαταρκτική εξέταση για τις αναφορές περί μεγάλου σεισμού στην Κρήτη
EUROKINISSI/ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το περιεχόμενο δημοσιεύματος που έκανε λόγο για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Κρήτη διέταξε σήμερα Δευτέρα ο εισαγγελέας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας.

Με βάση την παραγγελία την προκαταρκτική εξέταση θα αναλάβει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία αναμένεται να αναζητήσει την ταυτότητα του διαχειριστή και στοιχεία της ιστοσελίδας στην οποία δημοσιεύτηκε το θέμα.

Όπως μεταδίδει το flashnews.gr, στο πλαίσιο της εξέτασης θα κληθεί να καταθέσει και ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, το όνομα του οποίου χρησιμοποιήθηκε στο κακόγουστο δημοσίευμα.

Ο κ. Λέκκας, πάντως, διέψευσε άμεσα το δημοσίευμα, στο οποίο γίνεται λόγος για δήθεν μελέτη του ίδιου σε συνεργασία με Λιθουανό σεισμολόγο.

Ο καθηγητής επανέλαβε ότι δεν είναι δυνατή η έγκαιρη και αξιόπιστη πρόβλεψη σεισμών και ότι οι τεκτονικές δομές στην Ελλάδα δε δίνουν τέτοια μεγέθη, καλώντας ταυτόχρονα όσους χρησιμοποιούν το internet ως μέσο ενημέρωσης, να διαβάζουν προσεκτικά και να αξιολογούν την εκάστοτε πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ