ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη μετασχηματιστή της ΔΕΗ στην Καβάλα - Στο σκοτάδι για μιάμιση ώρα όλος ο δήμος

Έκρηξη μετασχηματιστή της ΔΕΗ στην Καβάλα - Στο σκοτάδι για μιάμιση ώρα όλος ο δήμος
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Βυθισμένος στο σκοτάδι παρέμεινε, αργά το βράδυ της Κυριακής για πάνω από μιάμιση ώρα, ολόκληρος ο δήμος Καβάλας και ένα μικρό μέρος του δήμου Παγγαίου λόγω έκρηξης μετασχηματιστή έντασης στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην περιοχή του Περιγιαλίου.

Από την έκρηξη, που έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης και οφειλόταν σε τεχνική βλάβη, προκλήθηκε πυρκαγιά η οποία ωστόσο κατασβέστηκε σύντομα, μετά την έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το ατύχημα που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, έθεσε εκτός λειτουργίας τους δύο κύριους μετασχηματιστές που τροφοδοτούν τόσο την πόλη της Καβάλας όσο και το μεγαλύτερο μέρος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο. Για αρκετή ώρα, συνεργεία του ΑΔΜΗΕ κατέβαλλαν προσπάθειες, προκειμένου ν' αποκαταστήσουν τη βλάβη.

Το σύνολο του τεχνικού προσωπικού, αλλά και όσοι βρίσκονται σε άδεια, επιστρατεύτηκαν προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στην πόλη και τους γειτονικούς δήμους.

Πάντως παρά το μέγεθος της βλάβης η ηλεκτροδότηση της περιοχής αποκαταστάθηκε μετά από μία ώρα και σαράντα πέντε λεπτά περίπου, αναφέρει το πρακτορείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ