ΕΛΛΑΔΑ

«Ταρακουνήθηκαν» Κως και τουρκικά παράλια από τον νέο σεισμό, δεν αναφέρθηκαν ζημιές

«Ταρακουνήθηκαν» Κως και τουρκικά παράλια από τον νέο σεισμό, δεν αναφέρθηκαν ζημιές
Φωτογραφία Αρχείου ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η νέα ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην Κω στις 10:42 το πρωί της Τρίτης δεν προκάλεσε ζημιές στο νησί.

Ο σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κω, αλλά και στην Ρόδο και τα άλλα νησιά των Δωδεκανήσων, χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα πέραν της δικαιολογημένης ανησυχίας των κατοίκων και των επισκεπτών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται ανάμεσα στην Κω και τα τουρκικά παράλια, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμου Χουλιάρα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για τον ισχυρό μετασεισμό που περίμεναν ως φυσιολογική εξέλιξη μετά τον σεισμό του Ιουλίου και προέρχεται από την ίδια επικεντρική περιοχή σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.

SEISMOS

Ο ισχυρός σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Αλικαρνασσό, που είχε πληγεί και από την μεγάλη δόνηση των 6,6 βαθμών που σημειώθηκε προ λίγων εβδομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Hurriyet, οι πολίτες είναι ιδιαιτέρως ανήσυχοι για τον σεισμό, που περιγράφουν ως «ιδιαιτέρως ισχυρό». Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ