ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπήρξε ρύπανση του αέρα από την κατάρρευση του υποστέγου στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας

Δεν υπήρξε ρύπανση του αέρα από την κατάρρευση του υποστέγου στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας
EUROKINISSI/ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Το υπόστεγο που κατέρρευσε στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας «δεν προκάλεσε ρύπανση του αέρα από ίνες αμιάντου μετά την κατάρρευση του» όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα των μετρήσεων που διενεργήθηκαν από διαπιστευμένο εργαστήριο σε οκτώ θέσεις, περιμετρικά του υπόστεγου που κατέρρευσε και σε δύο θέσεις επί της παραλιακής λεωφόρου Όθωνος – Αμαλίας «δεν έδειξαν ρύπανση του αέρα και επομένως κίνδυνος για την δημόσια υγεία δεν υπάρχει, δεδομένου ότι όλες οι τιμές ήταν κάτω των ορίων που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία».

Οι μετρήσεις αυτές διενεργήθηκαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου, δηλαδή μία ημέρα μετά την κατάρρευση του υπόστεγου, που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, 4 Αυγούστου, η οροφή του κτιρίου των παλιών κρατητηρίων κατέρρευσε και έγινε η αιτία να χάσει τη ζωή του ένας Αλγερινός μετανάστης ηλικίας περίπου 25 με 30 ετών, ο οποίος είχε μπει στο κτίριο για να φορτίσει το κινητό του.

stegastro tempo24.news

Tempo24

Ο άτυχος νέος είχε βρει στέγη στο εγκαταλελειμμένο κτίριο ενώ σκόπευε να φύγει στην Ιταλία με έναν συμπατριώτη του.

stegastro katarefsi tempo24.news 0

Tempo24

Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο ΟΛΠΑ νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε βγάλει απόφαση για την κατεδάφιση του κτιρίου, δεν πρόλαβε όμως το κακό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ