ΕΛΛΑΔΑ

Στα Μετέωρα η Λυδία Κονιόρδου (pics)

Στα Μετέωρα η Λυδία Κονιόρδου (pics)
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Την Καλαμπάκα και τους ιερούς βράχους των Μετεώρων επισκέφτηκε την Πέμπτη η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ενόψει της δημόσιας διαβούλευσης που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στο δημαρχείο της Καλαμπάκας, με θέμα το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τη «θέσπιση χρήσεων και δραστηριοτήτων εντός του ιερού χώρου των Μετεώρων».

Η κ. Κονιόρδου, μετά την ξενάγησή της στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου, δήλωσε πως η «σημερινή διαβούλευση θα δώσει την δυνατότητα να συνυπάρξουν αρμονικά διαφορετικές δραστηριότητες, σεβόμενες την μοναδική φυσιογνωμία αυτού του μνημείου».

Capture1

«Θέλουμε να πιστεύουμε πως καλή τη πίστει και με δυνατότητα ειρηνικής συνύπαρξης θα μπορέσουμε να βρούμε μια καλή λύση» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Capture2

Αξίζει να τονιστεί, πως κάτοικοι της περιοχής, αλλά και η κίνηση 'Μετέωρα για Όλους', σημειώνουν πως το προεδρικό διάταγμα απαγορεύει ορισμένες αθλητικές και τουριστικές δράσεις στα Μετέωρα. Στη δημόσια διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ, αναμένεται να συμμετάσχει πλήθος τοπικών φορέων, όπου θα ακουστούν οι γνώμες και οι απόψεις τους για την δυνατότητα χρήσεων και δραστηριοτήτων στους ιερούς βράχους των Μετεώρων.

Capture3

Σημειώνεται πως η κ. Κονιόρδου νωρίτερα συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Καλαμπάκας, Χρήστο Σινάνη, αλλά και με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, ενώ επισκέφτηκε και το αρχαιολογικό μουσείο στο σπήλαιο της Θεόπετρας.

Capture4

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ